Černoch (Úsvit): Situace s uprchlíky začíná být kritická

05.06.2015 9:29

Denně jsme svědky nových zpráv o dalších přílivech uprchlíků k evropským hranicím nebo zpráv o neřešitelných sociálních problémech v přímořských oblastech Itálie nebo Řecka, kam tito lidé připlouvají. A hranice těchto problémů se posouvá.

Černoch (Úsvit): Situace s uprchlíky začíná být kritická
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Černoch v redakci Parlamentních Listů

Denně jsme svědky nových zpráv o dalších přílivech uprchlíků k evropským hranicím nebo zpráv o neřešitelných sociálních problémech v přímořských oblastech Itálie nebo Řecka, kam tito lidé připlouvají. A hranice těchto problémů se posouvá dále do vnitrozemí. Je nutné tomuto zabránit. Kvóty na jejich povinné přijímání členskými zeměmi už ve světle těchto událostí působí téměř jako výsměch. Řešením není rozmělňovat uprchlíky po Evropě, jediným možným řešením je v Evropě nepřijímat! Tato varianta vyznívá nehumánně, ale je potřeba si uvědomit několik důležitých souvislostí.

Nejzásadnější skutečností je, že se jedná o uprchlíky ilegální. Každá země má nastavené azylové právo a proces přijímání imigrantů má svá pravidla. Není možné tuto skutečnost ignorovat. Evropa nemá povinnost uprchlíky na své území pouštět a pokud existuje právní norma, která tento fakt zpochybňuje, je potřeba ji okamžitě změnit. Není jiné řešení, než učinit pro uprchlíky Evropu nedostupnou a neatraktivní. Pokud není překážka, přes kterou by se do Evropy dostali, jejich přílivy se budou neustále zvětšovat.

Základní povinností každého státu a to i v právní rovině, je povinnost chránit bezpečí a právo na klidný a důstojný život svých obyvatel. Skutečností posledních událostí je, že přijímáním uprchlíků na evropská území tuto svoji povinnost jednotlivé státy bezprecedentně porušují. Stále je prioritou státu ochraňovat životy svých občanů a politici mají v první řadě zastupovat jejich zájmy. Znovu kladu důraz na příklad z australského modelu.

Důležité je si přiznat, že islám pro jakoukoliv integraci v Evropě je zcela nekompatibilní. Morálními hodnotami, kulturou, ani společenskými zvyky. Snaha o integraci tak zákonitě přerostou do obrovských sociálních konfliktů, které dříve či později na sebe vezmou podobu hrubého násilí. Oprostěme se od toho, pohlížet na islám čistě jako na náboženství a koutkem oka nahlížet do Listiny základních práv a svobod, která nám velí jiná náboženství tolerovat. Mluvím o islámu jako o sebestředné, nenávistné a ničivé ideologii, která stojí na svém základním fundamentu – Koránu.Tam je jasně dáno, že každý muslim musí proti všem nevěřícím (tedy i vyznavačům jiné víry) usilovně bojovat, podmaňovat si je a zabíjet je.

Podle zpráv zpravodajských služeb jsou v drtivé většině uprchlíky mladí silní muži, kteří navíc ve své domovině evidentně nebyli na hranici bídy, když si mohli dovolit zaplatit nemalé částky převaděčům. Obávám se, že tady jde opravdu o cílenou a organizovanou invazi islámu do Evropy.

V pátek navštíví Českou Republiku eurokomisařka Cecilia Malmströmová, známá svým tolerantním a multikulturalistickým postojem k uprchlictví. Hodlám s ní tyto otázky důkladně probrat a jako poslanec ČR využiji všechny možnosti jak tuto děsivou situaci řešit. V tentýž den přijede také na oficiální návštěvu Thornbjörn Jagland, předseda Rady Evropy. Přihlásil jsem se jako člen delegace, která jej v čele s předsedou poslanecké sněmovny ČR přijme a pokusím se tyto své postoje sdělit a důrazně apelovat jeho prostřednictvím na evropskou politiku, aby konečně začala v tomto smyslu urychleně konat a hájila tak zájmy svých občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích