Černoch (Úsvit): Vím, jak napravit chyby předchozího vedení Prahy

05.09.2014 7:34

Blíží se konec čtyřletého volebního období v Praze. Novou politickou reprezentaci, která vystřídá tu dosavadní, nečeká nic snadného. Bude se muset zabývat dědictvím v podobě projektů jako Opencard či tunel Blanka. Nejprve je ale nutné začít s analýzou stavu financí a závazků. Kdo ví totiž, jací kostlivci se ve skříních schovávají.

Černoch (Úsvit): Vím, jak napravit chyby předchozího vedení Prahy
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Úsvitu a zpěvák Marek Černoch

Já jsem odhodlaný usilovat o rozvoj hlavního města. Nepřicházím s velkými sliby, ale s konkrétním plánem ke zlepšení života všech Pražanů. Jako primátor se zasadím o přípravu transparentních a jasných projektů, protože v současné době žádná vize ani projekty nejsou. Je třeba řešit metropolitní územní plán, dostavbu metra trasy D a rychlodráhy na letiště. Opencard by se měla vrátit k původní myšlence multifunkční karty, která by umožňovala placení, fungovala by jako jízdenka, parkovací, ale i slevová karta a vstupenka do kin a divadel. Tunel Blanka je třeba co nejdříve otevřít, aby začal konečně sloužit Pražanům. V rámci MHD si Pražané zaslouží také slevovou jízdenku, když platí svůj dopravní podnik z daní, ale měli bychom dát i nějaké bonusy lidem ze Středočeského kraje, kteří tady pracují. Chci, aby Praha nebyla zatížena ještě větším počtem aut. Chci také prosadit důstojné bydlení seniorů a startovací byty pro mladé rodiny, profesní byty pro policisty, hasiče, záchranáře či zdravotní sestry. Praha musí být bezpečným městem pro všechny slušné lidi. Praha je jedním z nejkrásnějších měst na světě. Kvůli působení předchozích zástupců je ale tato metropole svázaná klientelistickými sítěmi, ulice nejsou bezpečné a spokojenost obyvatel se pomalu vytrácí. Věřím ale, že po říjnových volbách se díky Vašim hlasům situace změní k lepšímu.


Marek Černoch, kandidát Úsvitu na primátora hl. m. Prahy, místopředseda hnutí Úsvit a pilot dopravního letadla Boeing 737

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.