Černoch (Úsvit): Vláda strká hlavu do písku před radikalismem. Rizikové církve musíme sledovat

06.05.2015 14:55

Dnes vláda odmítla zpřísnění podmínek pro přiznání tzv. zvláštních církevních práv jako zakládání církevních škol či provozování duchovní služby ve věznicích a armádě. Návrh poslanců Úsvitu to nově podmiňuje povinným stanoviskem bezpečnostních složek.

Černoch (Úsvit): Vláda strká hlavu do písku před radikalismem. Rizikové církve musíme sledovat
Foto: Hnutí Úsvit
Popisek: Marek Černoch, poslanec za Úsvit

„Riziko náboženských radikálů roste všude ve světě a my na to musíme reagovat. Vláda před tím strká hlavu do písku. Bezpečnostní kontrolu rizikových církví by měl provádět např. BIS, Vojenské zpravodajství nebo policie,“ říká k návrhu předseda klubu Marek Černoch.

„Nedokážu si představit, že bychom radikálům dovolili zakládat církevní školy či je pouštěli v rámci duchovní služby verbovat do věznic a armády. Důvody negativního vládního stanoviska jsou čistě politické. Výslovně proti byl jen ministr kultury a pro lidská práva. Bezpečnostní složky jako NBÚ, MV, BIS, nebo Úřad pro zahraniční styky a informace proti návrhu nic nemají,“ pokračuje předseda Černoch.

„Vláda si ve stanovisku protiřečí. V jednom bodě říká, že bychom tím omezovali náboženské svobody, ve druhém pak, že podobné hodnocení se již provádí. My chceme, aby hodnocení bylo povinné a závazné. Myslím, že poslanci ve Sněmovně náš záměr pochopí,“ uzavírá Marek Černoch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zatčenému ukrajinskému ministru zemědělství, který …