Černochová (ODS): Iniciativu hl. m. Prahy omezit konzumaci alkoholu na náplavce vítáme

14.08.2020 10:01

Městská část Praha 2 řeší problém hluku, nekázně a následného znečištění nejen na náplavce Rašínova nábřeží, ale v celém Podskalí už dlouhodobě. Mezi nejrizikovější lokality přitom řadí například bar v Trojické ulici, Zítkovy sady apod. Avizovaný záměr magistrátu omezit konzumaci alkoholu na náplavce tak rozhodně vedení dvojkové radnice vítá.

Černochová (ODS): Iniciativu hl. m. Prahy omezit konzumaci alkoholu na náplavce vítáme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Černochová

„Iniciativu magistrátu jednoznačně vítáme jako opatření, které může významně pomoci zlepšit zdejší dlouhodobě neutěšenou situaci. Tu negativně vnímají zejména vlastníci a nájemníci zdejších nemovitostí, kteří se na nás opakovaně obracejí s žádostmi o pomoc a řešení. Založili dokonce občanskou iniciativu Praha ohleduplná a společně s námi opakovaně apelovali na vedení hl. m. Prahy, aby přijalo represivní opatření, které by situaci na náplavce pomohlo řešit. Dnešní informace nasvědčuje tomu, že magistrát jde konečně stejnou cestou, jakou jsme se vydali před lety my, kdy jsme zakázali požívání alkoholických nápojů na veřejnosti v té horní části Rašínova nábřeží, v oblasti parku Na Hrobci, v Zítkových sadech atd. Slibujeme si od společného postupu, že se situace konečně zlepší natolik, že si zdejší obyvatelé budou moci bez obav z hluku otevřít v noci okno. Zároveň však doufáme, že toto opatření nezůstane pouze tzv. na papíře. Je potřeba, aby hl. m. Praha zároveň poskytlo Praze 2 dostatečný počet strážníků, kteří by s ochrankou nábřeží na dodržování vyhlášky dbali,“ uvedla starostka Prahy 2 Jana Černochová.

„Místa se zákazem konzumace alkoholu upravuje vyhláška a jsou jasně definována. Náplavka Rašínova nábřeží do výčtu míst bohužel zatím nepatří. Úklid náplavky po víkendu nás stojí 3500 korun, někdy je odpadu dokonce až 500 litrů, to je neuvěřitelné,“ dodává starostka.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

12:05 Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v Bílém domě.