Černochová (ODS): Ministr Stropnický by měl v budoucnu hrát maximálně v pohádkách a ne ve filmech

21.10.2014 15:11

Projev na 19. schůzi Poslanecké sněmovny dne 21. 10. 2014

Černochová (ODS): Ministr Stropnický by měl v budoucnu hrát maximálně v pohádkách a ne ve filmech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně za ODS Jana Černochová

Dobré odpoledne, dámy a pánové, já bych si dovolila navrhnout na dnešek po pevně zařazených bodech bod s názvem Žádost o omluvu Martina Stropnického vojákům Armády České republiky za poškození jejich dobrého jména v televizním seriálu.

Co mě k tomu vede, řada z vás ví, protože jste to už komentovali v různých médiích. V neděli byl odvysílán další díl seriálu Kriminálka Anděl, kde pan ministr obrany Stropnický hraje vyšetřovatele, člena mordparty, který se rád zhostil úlohy vyšetřit dealerství drog, konkrétně opia, vojáků, kteří se vrátili z mise v Afghánistánu. Na tu misi měli odjíždět - ti z vás, co to viděli, víte, jaký to mělo děj. Z vojáků se stali vrazi, dealeři drog, chuligáni, zločinci. Ve finále plukovníka generálního štábu pan ministr obrany poslal do tepláků. Gratulujeme. A já si myslím, že přestože jsem byla z těch, která v minulosti nikde nevystupovala proti panu ministrovi, že by mně vadilo, že se angažuje jako herec, tak po tom, co jsem viděla v neděli, jsem svoje stanovisko přehodnotila.

Myslím si, že by pan ministr Stropnický měl v budoucnu hrát maximálně v pohádkách a ne ve filmech, které takto zásadním způsobem poškozují pověst Armády České republiky a žádám pana ministra, jestli je chlap, aby se jim omluvil, protože jinak bych musela použít to, co říká Tonda Blaník (Předseda žádá o klid.) v kanceláři Blaník: "To je ... /domyslíte si sami/, von to řekne v seriálu a eště blbě."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…