Černochová (ODS): Pane Andreji Babiši, svět se na nás dívá

16.01.2023 9:09 | Tisková zpráva

Poslanec Andrej Babiš svými billboardy se sloganem „Nezavleču Česko do války. Jsem diplomat, ne voják“ parazituje na strachu lidí a navazuje na tradici propagandy sovětského bloku, kdy zároveň útočí na podporu Ukrajiny.

Černochová (ODS): Pane Andreji Babiši, svět se na nás dívá
Foto: Hana Brožková
Popisek: Ministryně obrany Jana Černochová

Ke sloganu se ostře vyjádřila Jana Černochová, ministryně obrany za ODS, a poslance Babiše požádala, aby nadále vojáky nepoužíval v kampani a zachovával důstojnost národní obrany a bezpečnosti.

Jana Černochová: „Pane Andreji Babiši, svět se na nás dívá. Vaše slova o vojácích budete brát špatně zpátky. Jako ministryně obrany Vás prosím, nepoužívejte je v kampani. Nejsou to žádní krvelační váleční štváči, ale profesionálové a i výsluhy si, po odsloužených letech, zaslouží.

Chápu, že chcete vystupovat tvrdě, ale zachovejte prosím důstojnost, co se obrany a bezpečnosti týče. Když jsme stáli na letišti ve Kbelích při repatriaci jejich těl, oběma nám tekly slzy. Tehdy jste věděl, že umírají i za nás. Nezaslouží si, abyste je teď urážel. Děkuji Vám.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sehnalová (SOCDEM): Dosud není území celé ČR leteckou záchrankou pokryto rovnoměrně

13:02 Sehnalová (SOCDEM): Dosud není území celé ČR leteckou záchrankou pokryto rovnoměrně

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k letecké záchrance.