Černochová (ODS): Podpoříme letní tábor, kde si děti zvýší fyzickou kondici

19.06.2017 19:02

Letos poprvé uspořádá Dům dětí a mládeže Praha 2 dobrodružný letní tábor v Žihli s brannou tematikou. Na novinku v nabídce dětských letních táborů přispěje druhá městská část celkovou částkou 70 200 korun. Rozhodli o tom zastupitelé Prahy 2 na svém dnešním zasedání.

Černochová (ODS): Podpoříme letní tábor, kde si děti zvýší fyzickou kondici
Foto: archiv
Popisek: Jana Černochová

Nový letní tábor, který proběhne od 29. července do 5. srpna, je zaměřen na děti ve věku 10–15 let. Ty se na něm naučí základy přežití v přírodě, osvojí si znalosti topografie a navigace v terénu, vyzkouší si odvahu při nočních bojových hrách s přespáním mimo základnu a získají zdravotnickou průpravu.

„Často se hovoří o tom, že současná generace dětí nemá dost pohybu a volný čas tráví u počítačů. Není třeba nad tím lamentovat, je nutné s tím něco dělat. Proto jsme se rozhodli podpořit tento letní tábor, kde si děti zvýší svoji fyzickou kondici a získají dovednosti, které se jim mohou kdykoliv v průběhu života hodit,“ uvedla starostka Prahy 2 Jana Černochová.

Veřejná finanční podpora, kterou poskytne městská část Praha 2, bude využita na nákup materiálu, vybavení a služby spojené s organizací tábora. Děti čeká týden plný zábavy, adrenalinu a dobrodružství pod vedením zkušených a přátelských vedoucích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…