Černochová (ODS): Svým činem dokázali v těžkých časech vyvolat v našem národě hrdost a naději

27.05.2017 22:30

Komentář Jany Černochové z facebookového profilu.

Černochová (ODS): Svým činem dokázali v těžkých časech vyvolat v našem národě hrdost a naději
Foto: archiv
Popisek: Jana Černochová, ODS

Dnes bylo možné u tramvajové zastávky U kříže zhlédnout rekonstrukci vojenského útoku na zastupujícího říšského protektora Protektorátu Čechy a Morava Reinharda Heydricha. Heydrichova smrt, kdy byl násilně usmrcen jeden z vysokých nacistických funkcionářů, byla ojedinělým a unikátním případem úspěšně provedeného útoku odbojářů během celé druhé světové války. Jan Kubiš a Josef Gabčík svým činem dokázali v těžkých časech vyvolat v našem národě hrdost a naději, že je možné tyranii nacistů zvrátit a významně přispěli k odvolání podpisu Velké Británie a Francie pod Mnichovskou dohodou.

Děkuji Jiřímu Padevětovi za jeho výborný komentář, který doprovázel celou rekonstrukci útoku našich československých výsadkářů a jsem velmi ráda za neobyčejně velký zájem veřejnosti a to, že jsme si mohli společně připomenout tento významný hrdinný okamžik naší historie. Všem patří velké díky!

Ještě mi dovolte vás všechny pozvat i na další vzpomínkovou akci k 75. výročí operace Anthropoid a boji statečných parašutistů v kostele sv. Cyrila a Metoděje v Resslově ulici., která proběhne 17. června pod záštitou Městské části Praha 2, Československé obce legionářské a Roty Nazdar na Karlově náměstí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.