Černochová (ODS): Vadí mi přístup ministerstva obrany ke zraněným

14.10.2017 16:47

Jsou to téměř již tři týdny, kdy na akci Den s armádou 2017 pořádanou Ministerstvem obrany ČR na pražské Letenské pláni došlo ke zranění přihlížejících diváků a parašutisty při seskoku.

Černochová (ODS): Vadí mi přístup ministerstva obrany ke zraněným
Foto: Archiv J. Černochové
Popisek: Jana Černochová

Mezi zraněnými bylo i dítě a jak se zdá z informací z médií, právě ono zůstává i nadále v nemocnici. Chápu, že na veřejných akcích může k podobným nešťastným událostem dojít. A musíme také počkat na závěry vyšetřování. Nemohu tedy ani hodnotit, zda organizátoři, tedy primárně generálka Lenka Šmerdová, která byla za akci odpovědná a jíž M. Stropnický na akci veřejně děkoval, nepochybili, jak říkají někteří z diváků, když nevyhradili pro přistávající parašutisty dostatečný prostor.

Co mi ovšem vadí je přístup ministerstva obrany ke zraněným. Očekávala bych, že se k celé věci postaví ministr Stropnický čelem a osobně se všem zraněným omluví a že se nalezne nějaký způsob, jak poškozeným vyplatit kompenzaci. Je nesporné, že lidé byli zraněni při předvádění seskoku na ministrem schválené akci, že si nemohli zranění přivodit sami vlastní neopatrností.

Tímto bych ráda požádala ministra obrany, aby zajistil kompenzaci pro poškozené. Byla by chyba, aby byl resort MO, pod jeho vedením, v očích veřejnosti tím, kdo neumí přijmout odpovědnost. Netvrdím, že je ministr Stropnický odpovědný za poryv větru, samozřejmě není, ale považuji za morálně i věcné správné to, aby tato tragická událost nezanechala v nikom z poškozených pocit, že na ministrstvu obrany sedí pštros, kdo bude před tím, co se stalo, alibisticky strkat hlavu do písku.

Zdroj: Facebook

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…