Černý (KSČM): Podporujeme materiální pomoc v boji proti IS, chybou jsou USA v roli prostředníka

23.07.2015 5:28

Vláda České republiky rozhoduje o darování deseti milionů nábojů a pěti tisíc granátů za celkem 16 milionů korun bezpečnostním silám Iráku, a to jako podporu boje proti ozbrojencům tzv. Islámského státu.

Černý (KSČM): Podporujeme materiální pomoc v boji proti IS, chybou jsou USA v roli prostředníka
Foto: repro ČT
Popisek: Poslanec KSČM za Olomoucký kraj Alexander Černý

KSČM aktivitu podporuje, nesouhlasí však s tím, aby prostředníkem pomoci byly USA. „KSČM vždy odsuzovala jakékoliv formy terorismu, včetně terorismu státního. IS považujeme za extrémně nebezpečnou a zavrženíhodnou formu mezinárodního terorismu vyznačující se mimořádnou brutalitou. Podporujeme všechna opatření vedoucí k eliminaci jeho vlivu a působení. Současné rozhodnutí vlády ČR by bylo logickým pokračováním podpory jak naší, tak předchozích kroků mezinárodního společenství. Jako chybu však vnímáme realizaci prostřednictvím USA, které mají v oblasti tu nejhorší pověst. Česká diplomacie měla najít právě proto, že máme v Damašku funkční velvyslanectví, přímou, zaručenou cestou,“ uvedl stínový ministr obrany KSČM Alexandr Černý.

O materiální a vojenské pomoci České republiky v oblasti Sýrie a Iráku vláda poprvé rozhodovala už vloni v létě. Náboje a granáty však do oblasti zatím neposlala. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu