Červenka (Trikolora): Dva poražení nedělní debaty na Nově

20.12.2023 11:17 | Komentář

Pohled na nasupeného nynějšího premiéra před koncem pořadu byl k nezaplacení, expremiér Babiš jej neskutečně veřejně potupil. Ostatně, co jiného mohl čekat PR agenturou vystajlovaný paňáca ve střetu s evidentně odpočatým a preferencemi dobře naladěným lídrem nejsilnější opoziční strany...

Červenka (Trikolora): Dva poražení nedělní debaty na Nově
Foto: Miroslav Červenka
Popisek: Miroslav Červenka

Po hektickém víkendu jsem konečně zhlédl debatu současného a minulého premiéra a musím konstatovat, že vláda Petra Fialy, potažmo celá pětikoalice, je politicky mrtvá a může být nasáčkována v pytlích na mrtvoly jako jeden její ministr při silnici z Kolína. Pohled na nasupeného nynějšího premiéra před koncem pořadu byl k nezaplacení, expremiér Babiš jej neskutečně veřejně potupil. Ostatně, co jiného mohl čekat PR agenturou vystajlovaný paňáca ve střetu s evidentně odpočatým a preferencemi dobře naladěným lídrem nejsilnější opoziční strany...

Jsem náramně zvědav na nejbližší průzkum preferencí. Kdo tenhle Fialův náraz do zdi viděl, může ODS volit tak leda jenom ze soucitu. S každým měsícem pokračování této vlády pak je stále jasnější, že složení té příští bude záležet v prvé řadě právě na Babišovi, a není úplně vyloučeno, že bude podobně jako v Maďarsku vládou jednobarevnou. Dlouho jsem si přitom myslel, že ve hře je také koalice ANO/ODS, ale přijde mi, že příkop je vykopán až příliš hluboko.

Anketa

Vadí vám chování Andreje Babiše v TV debatách a v Poslanecké sněmovně?

8%
90%
hlasovalo: 43736 lidí

Kdybych si měl dnes vsadit, tak bych tipl jedině variantu ANO/SPD nebo ANO/ANO. Ujít pozornosti by také nemělo, že Petr Fiala nebyl jediným poraženým nedělní debaty. Tím druhým byla Česká televize, jejíž souběžně vysílané Otázky Václava Moravce sledovalo v neděli 17. prosince v čase od 12:00 do 13:00 na stanicích ČT1 a ČT24 celkově 176 tisíc diváků (15+). Druhou část, vysílanou jen na ČT24 od 13:00 do 14:00, vidělo v průměru 162 tisíc diváků (15+). Porovnejte s 442 tisíci diváků, sledujících debatu na Nově.

ČT dostala pořádně na zádel také od TV PRIMA, kde sledovalo Partii Terezie Tománkové na stanicích CNN a CNN Prima News od 11:00 do 11:45 celkem 358 tisíc diváků (15+) a druhou část, vysílanou od 11:50 do 12:50, sledovalo na obou kanálech dohromady 297 tisíc diváků (15+).

Je nad slunce jasnější, že s koncem Fialovy vlády začne chcípat také Dvořákova ČT, a neprovede-li nový ředitel zásadní reformy, zejména personální, pak možná ČT jako taková. K čemu televizi, na kterou stejně nikdo nekouká, že... Nevěřím, že Andrej Babiš udělá podruhé takovou chybu, že by nechal volné pole působnosti k jeho osobě tendenčně nenávistnému médiu, když se mu to již ve dvou volbách vymstilo. Bude se po ní dle čísel  stýskat málokomu!

Mgr. Miroslav Červenka

  • Trikolora
  • předseda Trikolora Ústecký kraj
  • mimo zastupitelskou funkci

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Miroslav Červenka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Bravo!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseTraper , 20.12.2023 12:01:16
Skvěle napsáno a popsáno. Hlavně oceňuji konstatování, že ČT je nenávistné médium. Protože je a rozsévá tady už od "spacákové revoluce" nenávist mezi lidmi. Co vlastně toto médium chce? Občanskou válku????

|  9 |  0

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…