Červíček (ODS): Nezvolení Petra Fialy na mě působí jako snaha vytrestat ODS

27.11.2017 12:43

Komentář na facebookovém profilu k událostem uplynulého týdne.

Červíček (ODS): Nezvolení Petra Fialy na mě působí jako snaha vytrestat ODS
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bývalý policejní prezident, brigádního generál ve výslužbě Martin Červíček

Tentokrát svou týdenní retrospektivu vezmu od konce …..mám k tomu důvod…..začnu tím nejdůležitějším.

Neděle: 
…Doprovázím jako obvykle svého staršího syna na hokejové tréninky (dnes na rozhodující zápas o vstup do play off 1. ligy staršího dorostu) do Trutnova. Rychle to uteklo, je už skoro dospělý, jsem moc pyšný na to, jaký je. Možná jsem nebyl vždy tam, kde jsem být měl, ale být tátou je role na celý život, tak snad dnes i v budoucnu budu mít prostor odehrát ji naplno.

Sobota: 
Oslavujeme rok od narození syna Toníčka. Opravdu už je to rok? Dnes jsem si uvědomil, že i když jsem si, a to nejenom v tomto týdnu, ale v celém svém životě mohl vyzkoušet a vystřídat řadu profesních rolí, žádná z nich - ani ta generálská- nebyla tou nejvyšší. Nejvíc je prostě být táta.

Pátek: 
…Nezvolení Petra Fialy do funkce místopředsedy poslanecké sněmovny na mě působí jako snaha vytrestat ODS za neochotu přistoupit na jednání o případné vládní spolupráci. Zároveň se bohužel ukazuje, že byť jsme druhou nejsilnější stranou v parlamentu, nemusí se do budoucna podařit prosadit nejen svého kandidáta na post místopředsedy. Sám jsem zvědavý, jak se toto ďábelské vyjednávání různých (ne)dohod bude vyvíjet…

Čtvrtek:
Zpočátku běžná kontrola silnic – tentokrát jsem byl na Broumovsku – příjemná a konstruktivní diskuse se Starostou Broumova o připravované rekonstrukci silnice včetně souvisejících chodníků. Následně jsem byl v Božanově konfrontován s problémem, který vznikl sice z dobrého úmyslu opravit silnici, ale s trochu nemilým dopadem na pozemek místního soukromníka. Nakonec jsme se domluvili na vyřešení vzniklé situace bez zbytečných komplikací, a to zejména díky přímému a přesto nekonfliktnímu přístupu pana Šafáře. Za sebe slibuji dohled nad včasnou a odpovídající úpravou.

Středa:
…Od té doby, co do ní nemusím chodit jako student, mě škola baví a soudě dle pořízených fotografií, za katedrou by mi to i slušelo. Ale vážně - beseda na střední odborné škole mi přinesla nejenom pozitivní energii, ale soustředěnost a zajímavé postřehy studentů, s nimiž reagovali na témata z oblasti bezpečnosti, mne utvrdila v tom, že má smysl své nabyté zkušenosti z této oblasti předávat. A mám-li být upřímný – i pro mne je komunikace s nimi zdrojem informací k zamyšlení a zdrojem pocitu, že moje práce má smysl.

Úterý: 
Předseda bezpečnostního výboru je symbolicky nejvýznamnější politik, který "hlídá" ministra vnitra. Šéfem bezpečnostního výboru poslanecké sněmovny má být poslanec SPD, který nemá pod kontrolou sociální sítě a vychází z neověřených bezpečnostních informací...uf!Něco vím o významu a fungování bezpečnostního výboru a není přeci možné, aby někdo takový byl v jeho čele.

Pondělí:
… Společné jednání Rady Královéhradeckého kraje a Rady Pardubického kraje o tématech, která procházejí napříč východočeským regionem - doprava, letecké záchranné služby nebo rozvoj cestovního ruchu. Velká část jednání byla o dopravě, což mne utvrdilo v přesvědčení, že jsme prostě jedny Východní Čechy. Minimálně je společná Východočeská doprava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.