Červíček (ODS): Nové smlouvy s dopravci podepsány, platit začnou v březnu 2021

17.01.2020 13:19

Královéhradecký kraj uzavřel smlouvy s autobusovými dopravci, kteří budou v letech 2021 až 2031 zajišťovat linkovou dopravu v osmi oblastech regionu. Radní včera schválili dokumenty pro dokončení veřejné soutěže v celkové hodnotě 7,7 miliardy korun. Jedná se o dosud největší zakázku kraje v jeho dvacetileté historii.

Červíček (ODS): Nové smlouvy s dopravci podepsány, platit začnou v březnu 2021
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

„Po třinácti měsících jsme dokončili zásadní soutěž pro celý Královéhradecký kraj a jeho obyvatele. Děkuji všem zainteresovaným, zejména pracovníkům krajského odboru dopravy, kteří mají na tomto úspěchu obrovský podíl a odvedli skvělou práci. Jsem rád, že mohu všem cestujícím oznámit, že nové smlouvy s dopravci jsou podepsány a začnou platit od března 2021, “ shrnul první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství.

Dopravci museli ještě před uzavřením smluv předložit záruční listinu k bankovním zárukám za řádné plnění a také podepsat smlouvu s provozovatelem dopravního systému IDS IREDO. Všichni zúčastnění dopravci tyto podmínky splnili.

V kraji budou od jara 2021 jezdit autobusy pěti společností v těchto oblastech:

  1. Broumovsko: CDS Náchod a P-Transport
  2. Náchodsko: CDS Náchod
  3. Novoměstsko: Konsorcium Novoměstsko (Transdev Morava a Audis Bus)
  4. Rychnovsko: Konsorcium Rychnovsko (Transdev Morava a Audis Bus)
  5. Trutnovsko: Konsorcium Trutnovsko (Transdev Morava a Audis Bus)
  6. Královédvorsko: BusLine KHK
  7. Hradecko: BusLine KHK
  8. Jičínsko: BusLine KHK

„V rámci nových smluv očekáváme i zvýšení komfortu pro cestující. Počítáme s navýšením počtu bezbariérových vozidel vybavených klimatizací, wifi připojením a informačními prvky pro usnadnění orientace během jízdy. Celkem bude dopravu v kraji obsluhovat 248 autobusů starých v průměru 6 let,“ doplnil náměstek Červíček.

Královéhradecký kraj vypsal veřejnou zakázku rozdělenou na osm oblastí v říjnu 2019. Do konce termínu kraj obdržel celkem 31 nabídek, odpověděl na zhruba sedm desítek dotazů a vypořádal 15 námitek. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže řešil v souvislosti s touto soutěží devět správních řízení a deset rozkladů soutěže. Ročně v Královéhradeckém kraji autobusy najezdí v průměru 19 milionů kilometrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…