Češka: Smrt v přímém přenosu

16.05.2018 16:38

ČSSD se žene jak chrt za nabízenou kostí! Slintá po moci a penězích bez ohledu na podmínky, které s dosažením tohoto cíle souvisejí. Dřívější hrdost jako by nikdy neexistovala.

Češka: Smrt v přímém přenosu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Schůze vlády v demisi. Na programu mimo jiné i novela zákona o zbraních či zákoníku práce

Původně jsem neměl v úmyslu to sledovat, ale nešlo tomu uniknout. Jak jsem v jednom z předchozích článků předpovídal, při sestavování vlády došlo na osudové číslo 108. To je tak, když má kdosi enormní snahu působit ve vládě za každou cenu.

U KSČM samozřejmě není divu. Kdo by nechtěl po letech vystoupit ze stínu zatracení?! Naskytla se příležitost, která se neodmítá. Zároveň od zástupců KSČM očekávám nabírání dechu s rozvahou, nemyslím, že se začnou zbrkle rvát o moc.

Zato ČSSD se žene jak chrt za nabízenou kostí! Slintá po moci a penězích bez ohledu na podmínky, které s dosažením tohoto cíle souvisejí. Dřívější hrdost jako by nikdy neexistovala.

Pokud opravdu vznikne trojkoalice ANO, ČSSD, KSČM, vítězství si připíšou ve skutečnosti jen dvě strany. ANO, které legitimně obsadí všechny zbývající posty, o něž usiluje, a KSČM, která přestane žít ve stigmatu zatracené strany, a otevře si tak dveře do dalších vlád. 

Říká se, že ve trojici je vždycky jeden „ten třetí“. V tomto případě je jím ČSSD, která tuto podobu vlády možná nepřežije. Jen nevím, jak rychlá její smrt bude.

Možné tři scénáře nabízí sama příroda:

  1. Rychlá smrt explozivním vyvrcholením jako u trubců včel medonosných
  2. Pomalá smrt vyčerpáním jako u vakomyši černoocasé, která kvůli udržení tempa potlačuje svůj imunitní systém, a po několika týdnech nepřetržité akce padne.
  3. Náhlá smrt jako u samce kudlanky nábožné, který po rychlé akci poslouží partnerce jako potrava.

Zkrátka, devotní postoj plný slepého chtíče vede jen k předčasné smrti. Nic na tom nezmění ani jeden odhodlaný člen, který dokáže obhajovat své činy proti přesvědčení ostatních.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…