Česká Suverenita: K soudu za OKD musí nejen Sobotka

05.04.2014 19:59

Česká Suverenita již mnoho let opakovaně bojuje proti zločinům, ke kterým došlo při privatizaci OKD. Před více než třemi lety (7. března 2011) podala současná předsedkyně České Suverenity Mgr. Jana Volfová trestní oznámení na privatizaci OKD.

Česká Suverenita: K soudu za OKD musí nejen Sobotka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Volfová v redakci Parlamentních Listů

Jana Volfová podala trestní oznámení na lidi, kteří se podíleli na prodeji OKD. Jedná se o tehdejšího ministra financí Bohuslava Sobotku, který byl osobou odpovědnou ve vládě ČR za privatizaci majetkové účasti státu ve společnosti OKD, a.s., a další osoby, které tuto věc měly na starosti na ministerstvu financí ČR, např. Mgr. Igora Fojtíka, ředitel odboru privatizace majetku státu, členy vlády ČR z 23. 3. 2004 (vláda premiéra Vladimíra Špidly) a z 15. 9. 2004 (vláda premiéra Stanislava Grosse), kteří rozhodli o privatizaci majetkové účasti státu ve společnosti OKD, a.s., za cenu, která nebyla cenou tržní, představitele Fondu národního majetku ČR, Pavla Kutu, II. místopředsedu výkonného výboru FNM, JUDr. Libora Lukáška, člena výkonného výboru FNM,  představitele ÚOHS  Mgr. Kamila Rudoleckého, ředitele odboru veřejné podpory; znalce ze společnosti VOX CONSULT, s.r.o., zejm. prokuristu Dr. Ing. Rudolfa Douchu, který je podepsán pod znaleckým posudkem; představitele společnosti KARBON INVEST, a.s., Ing. Viktora Koláčka a Ing. Petra Otavu, CSc a další.

Dále připomínáme, že 9. května 2012 jsme podali žalobu na neplatnost privatizace OKD od samého počátku. Tato žaloba byla podána k městskému soudu v Praze. Jednalo se o žalobu na zrušení rozhodnutí ministra hospodářství ČSFR Vladimíra Dlouhého č. 208/1990, kterým byl zrušen státní podnik OKD s.p. a jeho majetek byl vložen do akciové společnosti OKD a.s. K tomuto rozhodnutí došlo v rozporu se zákonem. (text žaloby přikládám)

„Je smutnou skutečností, že justiční mafie již celá desetiletí chrání zloděje. V České republice není prostě možné dovolat se spravedlnosti,“ uvedl první místopředseda České Suverenity Bc. Zdeněk Pavlíček, který byl dlouholetým mluvčím sdružení nájemníků bytů OKD a který byl jedním z předkladatelů žaloby na privatizaci OKD.

reklama

autor: Česká Suverenita

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…