Česká delegace TOP 09 a KDU-ČSL získala v Evropském parlamentu klíčové výbory

03.07.2014 11:34

Česká delegace v Evropské lidové straně díky společnému postupu při vyjednávání a také díky tomu, že je členem největší a tedy nejvlivnější frakce v Evropském parlamentu, získala členství svých poslanců v důležitých výborech, jako jsou například ITRE (výbor pro průmysl a energetiku), nebo ENVI (výbor pro životní prostředí, veřejné zdraví a bezpečnost potravin), LIBE (Výbor pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci) či IMCO (výbor pro ochranu spotřebitele).

Česká delegace TOP 09 a KDU-ČSL získala v Evropském parlamentu klíčové výbory
Foto: Radim Panenka
Popisek: Evropský parlament ve Štrasburku

„Naší prioritou bylo získat členství ve všech důležitých výborech v Evropském parlamentu. Díky pragmatickému postupu naší delegace v Evropské lidové straně se nám to podařilo", říká Luděk Niedermayer, vedoucí národní delegace v ELS za TOP 09 a STAN.

„Více než pět týdnů od evropských voleb jsme spokojeni s tím, že jako česká delegace hrajeme v rámci nejsilnějšího poslaneckého klubu v Evropském parlamentu důležitou úlohu. Naše priority pro práci v následujícím období byly zohledněny a to jak v programu, tak v obsazení výborů. Každý náš poslanec získal výbor, ve kterém nejlépe uplatní své zkušenosti a odbornost,“ říká Michaela Šojdrová, místopředsedkyně národní delegace v ELS za KDU-ČSL.

Ustanovení poslanců do výboru schválilo plénum parlamentu ve čtvrtek. Poslanci jsou členy jednoho z hlavních výborů a náhradníci ve výboru dalším. Na jednání příští týden v Bruselu se bude hlasovat o vedení jednotlivých výborů. "Předpokládám, že i v této volbě uspějeme a získáme pozice ve vedení některých podstatných výborů," dodává Luděk Niedermayer.

V rámci Evropského parlamentu, který čítá 751 poslanců, se hlavní část práce odehrává ve 20 výborech a dvou podvýborech. Výbory budou ustaveny v pondělí 7. července.

reklama

autor: kdu.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

8:04 Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k resortu Ministerstva pro místní rozvoj.