Českolipská opozice: Starostka opět napadala řečníky. Hanebně připravené materiály

17.02.2017 9:17

Vyjádření opozičních zastupitelů města Česká Lípa po jednání zastupitelů 16. února:

Českolipská opozice: Starostka opět napadala řečníky. Hanebně připravené materiály
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

1 Atmosféra zastupitelstva. Starostka opět aktivně napadala řečníky, kteří chtěli diskutovat o milionových částkách,  snaží se zesměšnit jejich výstupy, konstruktivní diskusi nazývá plácáním, kecy, populistickými výlevy, díky špatně připraveným materiálům se takřka nic nestihne projednat a po osmé hodině již koalice nepracuje. Únorové jednání bylo přerušeno a pokračovat bude 3. března od 15.00.  Celkem potřetí v řadě starostka upozorňuje svůj úřad, že materiály nejsou v pořádku, ale sama je tedy asi před zasedáním nečte. Je vidět, že na radnici nemá autoritu a proto často používá slova nehodná představitele města.

2.  Nemocnice. Materiál, kde jde o stamiliony, byl opět naprosto hanebně připraven, poslední relevantní výstup byl z června, hejtmanův dopis z půlky prosince 2016 byl zatajen, pravděpodobně proto, že žádal zastupitelstvo města projednat otázku vstupu do konce ledna 2017, což vedení nestihlo, protože starostka zastupitelstvo nesvolává od konce prázdnin měsíčně, ale jen jednou za dva měsíce. Navíc o dané věci dokázala deset minut vést monolog na téma dokonale připravený materiál s koncovkou, že dopis zapomněla připojit. Pochopitelně bez omluvy. Starostka jako předkladatelka předložila v tomto bodě prázdné usnesení, jen velmi těžko formulovala vlastní názor. Na přímý dotaz, co si o situaci sama myslí, odpověděla, že její názor se neshoduje s navrženým usnesením. Kdo tedy město řídí a předkládá pod jménem starostky usnesení? Někdo, kdo patrně chce pro město většinu, což ale kraj definitivně odmítl, ale radnice v České Lípě to ještě nezaregistrovala.

3. Causa Vodní světy: materiál o obřích akváriích v OD Banco byl naprosto zmatený, v usnesení chyběla částka, která by měla jít panu Jasanovskému jako dotace na akvária. Jednalo se sice pouze o záměr, ale po zastupitelích se chtělo předběžně schválit nějakou částku, do které by se pak projekt nacpal. Normální postup je předložit projekt a ten pak ocenit. Vedení však nejdříve alokuje peníze, které by se nejspíše snažilo „nějak“ v projektu utratit. Prostě opět vše obráceně a postavené na hlavu. Opozice s projektem Veřejného akvária souhlasí, má jen výhrady ke způsobu přípravy a prezentace materiálů.

4. Dotační programy. Vedení opět nerespektovalo odborníky z výboru a připravilo si programy pro sport a cestovní ruch  po svém.Je zarážející, že jedna z předkladatelek,  místostarostka Šafránková , se ve svém poradním orgánu nebyla ještě od jmenování nikdy podívat ani představit. Zastupitele se ale podařilo přesvědčit o správnosti programu navrženého výborem a došlo k jeho úpravě. Byla snížena nesmyslně velká váha jednoho kritéria (ze 40% na 20%) a další kritérium bylo přidáno.

5. Všudybud: nezbývalo mnoho, a díky laxnosti a kulturnímu barbarství („Lípa je kulturně mrtvé město“, vzpomínáte) některých koaličních zastupitelů by se tento jedinečný multižánrový festival nekonal. Při hlasovaní neprošel opoziční návrh na konec ve 2:00, neprošel však ani návrh koalice (!) na konec v 0:00. Tím by festival nedostal výjimku a konec produkce by musel být ve 22:00. Nakonec se díky spolupráci opozice s úřadem města podařilo nalézt řešení, hlasování se zpochybnilo a opozice přehlasovala koalici (za podpory min. 2 koaličních zastupitelů) a Všudybud tak nemusí rušit již nasmlouvané kapely.

Za opozici T. Vlček, P. Procházková, Z. Ježák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…