Chabr (TOP 09): Na party režim to opravdu ještě není

27.03.2021 19:37

Slunečné počasí vylákalo v pátek stovky lidí bez respirátorů na pražské náplavky. Dodržujte opatření, prosí magistrát.

Chabr (TOP 09): Na party režim to opravdu ještě není
Foto: TOP 09 / Martin Kubica
Popisek: Jan Chabr

Nedodržování rozestupů, nenošení respirátorů a popíjení alkoholu. Na tisíc porušení protiepidemických opatření napočítaly hlídky AntiCovid týmu pražského magistrátu.

Anketa

Je vám líto, že Klaus ml. odešel z politiky?

53%
22%
hlasovalo: 11767 lidí

Přivolat musely i strážníky městské policie. Vedení města upozorňuje, že na party režim ještě není vhodná doba. Současně prosí občany, aby ještě vytrvali a byli zodpovědní. Právě díky zodpovědnosti většiny Pražanů bývá jinak hlavní město v protiepidemickém sytému oproti jiným krajům lépe hodnoceno.

„Hloučky lidí u výdejních okének a celkově velká koncentrace lidí, že chvílemi nebylo možné na náplavkách ani projít. Hodně podnapilých lidí a nechuť k dodržování protiepidemických opatření.“ Taková hlášení odevzdaly všechny páteční hlídky AntiCovid týmu pražských náplavek. Zejména odpolední slunečné počasí přilákalo na náplavky stovky lidí. Odhadem až tisíc lidí protiepidemické opatření ignorovalo. V jednom případě musela dokonce agresivního podnapilého jedince pacifikovat hlídka městské policie.

„Chápu, že už mají lidé zákazů a restrikcí plné zuby. Nikomu z nás to nevyhovuje, ale apeluji přesto na všechny, pokud půjdete o víkendu na náplavky, zkuste prosím dodržovat rozestupy, respirátory a nepopíjet všude alkohol. Na party režim to totiž opravdu ještě není,“ vyzývá k dodržování základních pravidel pražský radní Jan Chabr.

Nejhorší situace byla na náplavkách na novoměstském břehu, kde bylo mnoho lidí velmi podnapilých, a upozornění většina ignorovala. Pokud už na upozornění reagovali, tak spíše verbálně agresivně. Po 17. hodině zde bylo přes tisíc lidí. Klidná situace nebyla ani na smíchovské straně náplavky, kde bylo upozorněno 227 lidí na nutnost nošení respirátoru. Zde ale lidé na upozornění k nošení respirátorů povětšinou reagovali kladně, pár výjimek s posměšky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

10:21 Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

Shrnutí korupčních kauz vrcholných politiků, publikovaný na svém veřejném facebookovém profilu