Chabr (TOP 09): Rada souhlasila s podnájmem Ďolíčku FK Pardubice

20.04.2021 9:15

Rada hlavního města Prahy dnes souhlasila s podnájmem fotbalového stadionu Ďolíček klubu FK Pardubice na dobu určitou od 1. 7. 2021 do 30. 6. 2023. Protože bude podnájem stadionu trvat déle než šest měsíců, musí ho schválit Zastupitelstvo hl. m. Prahy.

Chabr (TOP 09): Rada souhlasila s podnájmem Ďolíčku FK Pardubice
Foto: TOP 09 / Martin Kubica
Popisek: Jan Chabr

Podnájemní smlouvu podpořilo i město Pardubice vzhledem k tomu, že odsouhlasilo rekonstrukci pardubického stadion a FK Pardubice musí přečkat dobu rekonstrukce na cizím stadionu. Rekonstrukce by měla být zahájena do 1. 6. 2021.

Anketa

Rusko vyhostilo 20 lidí z naší ambasády v Moskvě. Má ČR vyhostit další ruské diplomaty?

12%
88%
hlasovalo: 17624 lidí

„Byť by se jednalo o banální podnájemní smlouvu, tak s ohledem na složitý proces jak Praha získala stadion Ďolíček, bylo podmíněno, že kompletní podnájmy s delším časovým trváním budou odsouhlaseny i zastupitelstvem. Proč Ďolíček a Pardubice? S ohledem na rozumnou spolupráci obou klubů, ale i na relativní časovou blízkost, z pardubického vlakového nádraží se dostanete na vršovické méně než za hodinu vlakem. Pevně věřím, že zastupitelstvo mnou předložený návrh schválí. FK Pardubice totiž po dobu rekonstrukce svého městského stadionu nemají kde hrát. A jine náhradní řešení by pro ně znamenalo velkou časovou tíseň pro možné hledání náhradního prostoru. V případě jeho nesehnání by FK Pardubice hrozila dokonce možnost odebrání licence pro ligu. A myslím, že o osudu sportovních celků a jejich výsledků se má rozhodovat na hřišti, nikoli kladením administrativních překážek. Proto podnájem pražského stadionu, byť pardubickému klubu, plně podporuji!“ uvedl radní pro oblast správy majetku Jan Chabr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…