Chalánková (TOP 09): Ohrazuji se proti zneužití mé fotografie pro propagaci IVČRN

30.11.2015 15:15

Reakce Jitky Chalánkové na nepravdivé informace na sociálních sítích:

Chalánková (TOP 09): Ohrazuji se proti zneužití mé fotografie pro propagaci IVČRN
Foto: top09.cz
Popisek: Poslankyně za TOP 09 Jitka Chalánková

Chtěla bych reagovat na některé nepravdivé informace, které se objevily na sociálních sítích. Podepsala jsem petici, která se staví proti povinným kvótám pro migranty. Důvodem mého podpisu petice byla obrana křesťanských hodnot.

Dokládají to moje postoje, které se nemění. Pro příklad uvádím komentář pro Lidové noviny (http://www.top09.cz/co-delame/komentare/chalankova-pomozme-bezencum-krestanum-18718.html). Ale například také usnesení Poslanecké sněmovny č. 888 (http://www.psp.cz/sqw/text/text2.sqw?idd=116301), které jsem vyjednala a prosadila. Moje názory se neliší od stanovisek TOP 09 k imigrantům – ty jasně vyjadřujeme opakovaně během celého roku (najdete na www.top09.cz). S hnutím pana Konvičky rozhodně nijak nespolupracuji a jejich akcí se neúčastním. Nikdy jsem nepodporovala a ani nebudu podporovat žádná extrémistická hnutí. Zneužití fotografie s mou osobou k propagaci tohoto hnutí považuji za nehorázné. Proti všem nařčením, že spolupracuji s Hnutím IVČRN, se chci silně ohradit a zároveň se od nich distancovat.  

Reakce BLOKU PROTI ISLÁMU zveřejněna ZDE.

Znění petice, kterou poslankyně Jitka Chalánková podepsala:

"My, občané České republiky svým podpisem petice stvrzujeme, že žádáme vládu této země, aby rázně odmítla veškeré návrhy Evropské komise a Evropského parlamentu na zavádění povinných kvót pro uprchlíky. Jsme přesvědčeni, že udělování azylu by mělo zůstat čistě v kompetenci národních států. Souhlasíme s tím, aby naši humanitární pracovníci v přiměřené míře pomáhali přímo na území daných států, tak jak to běžně dělají v případě různých živelných katastrof. V hromadném přijímání kulturně velmi odlišných, zejména muslimských imigrantů, ale spatřujeme obrovské bezpečnostní a ekonomické riziko pro naši zemi i její demokratické zřízení. V případě, že Evropská komise bude přes odpor ČR vynucovat, legislativně či jakýmkoliv jiným způsobem, umísťování imigrantů (uprchlíků) v ČR, žádáme Vládu ČR a Parlament ČR, aby iniciovaly kroky k vypsání národního referenda v této otázce."

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

9:05 Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

Většina senátorů a senátorek dnes odmítla projednat novelu občanského zákoníku, která řeší manželstv…