Chaloupka (Republika): Senát je k ničemu. Pokud volíte ČSSD...

10.10.2014 14:50

A jdeme do finále. Již brzy budeme znát finalisty soutěže o senátorské posty. A co na to lidé? Denně slýchám, že nejdou volit, protože je Senát k ničemu. A víte co, máte pravdu. Pokud volíte ČSSD, případně strany současné koalice, je to tak!

Chaloupka (Republika): Senát je k ničemu. Pokud volíte ČSSD...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Otto Chaloupka

Už je to skoro rok, co v tichosti vznikla v parlamentních kuloárech dohoda, ale můžeme jí říkat i diktát, která sociálnědemokratickým senátorům zakazuje samostatnou činnost. Je to tak. Pokud Poslanecká sněmovna schválí či předloží zákon, ČSSD zavázala své senátory, že proti takovému zákonu nebudou hlasovat, upravovat ho, vrtat do něj, jednoduše že budou držet ústa a krok. Samostatná zákonodárná iniciativa je rovněž zapovězena. Tomu říkám demokratická instituce.

Z tohoto úhlu pohledu mají odpůrci Senátu pravdu. Ač Horní komora Parlamentu, je nucena poslouchat. K čemu je takový kontrolní mechanismus, k čemu je takový zákonodárný sbor, který neplní svou základní funkci? Odpovíte si sami. Jak z toho ven? Stačí nevolit ČSSD, doporučení se však týká i ANO a zřejmě i KDU-ČSL, kteří nebudou postupovat jinak. Ostatně, u věrných páně Babiše je jejich fixace na lídra a vyžadování absolutní poslušnosti veřejným tajemstvím.

Takže pokud k volbám do Senátu, volte kohokoliv, jen se vyvarujte kandidátů současné koalice. Jinak se nikam nepohneme...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Otto Chaloupka

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu