Chalupa (ANO): Agrese a hrubost je příznakem vlastní slabosti

07.02.2016 15:45

Mezi hodnoty, které chci chránit, rozhodně nepatří vulgarita, neúcta člověka k člověku, násilí a agrese...

Chalupa (ANO): Agrese a hrubost je příznakem vlastní slabosti
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Bohuslav Chalupa, poslanec ANO

Odsuzuji a zcela zásadně nesouhlasím s existencí a aktivitami propagujícími násilí jako způsob řešení celospolečenských problémů, viz včerejší projevy násilí vrcholící útokem na sociální centrum Klinika v Praze. V žádném případě se nelze smiřovat s tím, že standardní společenskou, nebo politickou diskusi bude nahrazovat agrese jednotlivců nebo skupin, prosazujících své individuální nebo jen velmi úzké skupinové zájmy bez ohledu na zájmy většiny a ve většině namířené zejména proti těm, kteří nejsou schopni se účinně bránit.

Tolerance, sympatie nebo tiché mlčení k takovému jednání podkopává existenci samotné demokracie a paradoxně právě těch hodnot, kterých se i tito lidé nebo skupiny dovolávají.

Mám za to, že ze své pozice se velmi aktivně podílím na politické diskusi, nejen pokud jde o obranu a bezpečnosti země, ale i pokud jde o problematiku týkající se migrační krize, nebezpečí Islamizace atp. Se svými názory se netajím a zcela transparentně řadu věcí komentuji. Jsem zcela jednoznačně pro obranu a záchranu hodnot našeho kulturně-společenského okruhu a velmi intenzivně vnímám řadu rizik spojených s migrací, které jsme v posledních měsících svědky.

Velmi často používáme jako zdůvodnění našich politických postojů to, že chceme chránit naše hodnoty. Jasně prohlašuji, že mezi tyto hodnoty rozhodně neřadím vulgarity, neúctu člověka k člověku, násilí a agresi, neschopnost diskutovat…

Toto jsou projevy nejen vnitřní slabosti, a také toho, proti čemu se chceme a budeme bránit.

Budu usilovat o to, aby se proti těmto nositelům „hodnot“ vystupovalo, v mezích zákona, velmi přísně a dle zásady „padni komu padni“.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…