Chalupa (ANO): BREXIT - "pozdě bycha honit"

25.06.2016 9:16

Co v emotivních projevech čelných politiků EU zásadně schází, je evidentní absence sebemenšího náznaku sebereflexe a vyhodnocení jejich vlastního podílu na tom, co s EU děje. Naopak mám pocit, že jejich bohorovnosti a sebejistotě to podstatné nedochá

Chalupa (ANO):  BREXIT - "pozdě bycha honit"
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Bohuslav Chalupa, poslanec ANO

Je jistě chvályhodné, že v Bruselu začne horečnatý mumraj, schůzky, jednání, prohlášení budou stíhat jedno druhé, uvidíme sebejisté úsměvy a emotivní prohlášení „ještě více, více Evropy“. Co neuvidíme, jsou bíle klouby dlaní vysokých úředníku a politických „elit“ EU svírajících pod stoly okraje svých židlí, které se začínají povážlivě kývat.

Již dnes bylo slyšet mnoho o síle Evropské unie, o hloupých Britech, o tom, co všechno špatné se na Británii chystá a sesype.

Co ale v emotivních projevech čelných politiků EU zásadně schází, je evidentní absence sebemenšího náznaku sebereflexe a vyhodnocení jejich vlastního podílu na tom, co s EU děje. Naopak mám pocit, že jejich bohorovnosti a sebejistotě to podstatné nedochází.

Jsme informování, že bude okamžitě zahájeno jednání sedmadvacítky o dopadech Brexitu…tedy o Brexitu, se kterým už bohužel nikdo nic neudělá.

Mnohem prospěšnější by pro nás všechny bylo, kdyby se politici 27 zemí zabývali skutečnými příčinami stále rozkolísanějších nálad a pocitu nejistoty a nebezpečí občanů v jejich zemích a okamžitě vyměnila drahé a nekompetentní osazenstvo nevolené Evropské komise. Měli by donutit politiky typu paní Mogherini, pana Junckera, pana předsedy EP Schulze k okamžité abdikaci a odchodu do neplaceného důchodu. Měli by se zbavit pana Taska v čele Evropské rady a madam Merkel by se mělo dát jednoznačně najevo, že její arogantní politika končí, protože bude (doufám) nastaven jiný, spravedlivější systém rozhodování, který znemožní jednostranné autonomní politické rozhodování Německa (jejího) za celou EU, aniž bych chtěl snižovat ekonomický význam SRN, který by jim ale neměl sloužit ke zneužívání a nepřiměřenému nátlaku na menší a ekonomicky slabší partnery.

Za poslední tři roky se svět změnil

Měli by vyhodnotit konkrétní odpovědnosti konkrétních osob za nezvládnutí řady po sobě jdoucích krizí (Řecká, Ukrajinská, migrační, Brexit…..).

Měli se přednostně zabývat otázkou personálního vybavení výkonných orgánů EP skutečně kompetentními, inteligentními úředníky, zejména pak experty v oblasti bezpečnosti a obrany (?kolik pak jich asi nyní tyto výkonné orgány EP mají k dispozici?).

Měli by se velmi důrazně zabývat problémem obrany Shengenského prostoru, budováním a organizací národních armád Evropského společenství pro případ konfliktů, ve kterých se NATO odmítne angažovat (tak jak je více či méně již nějakou dobu ze strany USA signalizováno), nastavení skutečně efektivních a rychlých rozhodovacích procesů. Měli by se věnovat otázce motivace občanů evropského společenství k jeho zachování a k aktivnímu vztahu k zajištění bezpečnosti a obrany Evropského společenství.

Za poslední 3 roky se svět nepoměrně změnil, a pokud nezměníme náš způsob uvažování, rozhodování a naše růžové vnímání reality, čekají nás velmi černé zítřky.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.