Chalupa (ANO): Čas běží a svět nebere ohled na nezodpovědné váhající politiky

24.10.2017 18:29

...ANO a ODS má jedinečnou šanci společně učinit zásadní změny k našemu bezpečnějšímu a spokojenějšímu životu...

Chalupa (ANO): Čas běží a svět nebere ohled na nezodpovědné váhající politiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Bohuslav Chalupa

Dobrý večer, dobré ráno, dobrý den.

Mám za sebou jeden z těch méně příjemných dnů v životě, nicméně jsem si při vystěhovávání své poslanecké kanceláře a při likvidaci značného množství různých poznámek, dokumentů, usnesení, programů schůzí uvědomil, že i jako dosluhující poslanec, prostý člen Hnutí ANO2011 a především občan nesu, stejně jako vy, určitý díl odpovědnosti za další osud naší země, bez ohledu na to, jaký společenský status zrovna (a často jen díky souhře různých okolností) mám či nemám.  

Proto se tímto způsobem obracím hlavně na vás vážení spoluobčané bez ohledu na to, s kým zrovna sympatizujete a s kým zrovna ne. Obracím se zároveň i na vaše vámi nově zvolené zástupce, nové (staronové) poslance Dolní komory Parlamentu České republiky s možná naivní výzvou.

Moje výzva je určena především těm, kteří volili Hnutí ANO2011 a Občanskou demokratickou stranu, dvou politických subjektů, které získali značnou důvěru nás občanů a dohromady mohou, pokud dostojí své politické odpovědnosti, utvořit potřebnou parlamentní většinu, základní předpoklad vládnutí, ať se to komu líbí nebo ne. Přes více čí méně rozdílné názory na způsob, jakým dosáhnout významného posunu ve zvýšení kvality našeho života ve všech jeho podobách, můžete právě teď významně přispět nejen ke zmírnění a snad i ukončení nic nepřinášejícího, škodlivého konfrontačního politického stylu a komunikace, ale přispět i ke znovu stmelování společnosti, která je v této chvíli značně a dle mého soudu i zcela zbytečně rozdělena, měli bychom si více naslouchat a věcně diskutovat a o to méně se doslova nenávidět. Myslím, že se shodneme minimálně na tom, že tento cíl máme všichni společný - jako poslanec a občan, který se posledních několik let intenzivně věnoval nastartování potřebných změn v oblasti obrany a bezpečnosti, a který se v tomto ohledu v podstatě každodenně setkával s kolegy-poslanci z jiných politických uskupení, musím konstatovat, že zejména v oblasti obrany a bezpečnosti jsem právě s kolegy z ODS dosahoval značné názorové shody.

Už před drahnou dobou jsem prohlásil, že správné pořadí hodnot není v hesle „prosperita a bezpečnost“ ale naopak v hesle : „BEZPEČNOST a prosperita“.  Ale nejen s ohledem na uvedené, ale i s ohledem na to, že mnozí z členů Hnutí ANO 2011 i z ODS jsou malí, střední i velcí podnikatelé, lidé vzešlí nikoliv ze stranických skleníků, ale „obouchaní“ životem lékařů, učitelů, podnikatelů, záchranářů, úředníků, komunálních politiků atp., jednoduše řečeno lidí z normálního světa, je z mého pohledu koalice Hnutí ANO2011 a ODS tím nejvhodnějším, co mohou námi zvolení politici své zemi nabídnout - aniž bych opomíjel či snižoval úlohu konstruktivní opozice jako jistého mechanismu kontroly zachování parlamentní demokracie....v tomto smyslu chci poznamenat, že některé medializované výroky v tom smyslu, že v ČR nastal soumrak demokracie  spíše naznačují, že soumrak nastal v myšlení autorů těchto výroků....  

Přimlouvám se, v souladu s odpovědností občana, který před státním znakem složil slib poslance, kterým jsem vázán do 26. 10. 2017 (nejen), prosím dejte před vším ostatním, méně významným, přednost možnosti společně změnit naši zemi k lepšímu. My občané jsme vám dali šanci vytvořit parlamentní většinu, většina z nás vám svěřila svou důvěru a vy jste za to, v tuto chvíli, odpovědni nikoliv svým stranám, ale především nám občanům!!! – ostatně takto budete v tomto smyslu skládat i svůj poslanecký slib. 

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Za sebe si přeji, abyste co nejdříve sestavili funkční, kompetentní a efektivní vládu, která konečně bude mít nejen ojedinělou možnost definitivně pootočit kormidlem našeho směřování, ale i odpovědnost za to, jak to zde bude vypadat v roce 2021. 

Je mi 57 let, dvě z mých tří děti dospívají, moje nejstarší dcera žije už několik let ve Velké Británii – rád bych se dočkal toho, že budu moci bez pocitu, že lžu sám sobě, říct, že už nejsem nespokojený občan, a že především mé děti budou hrdé na to, že jsou Češi a že jednou budou rády pro naši zem pracovat a budou zde i žít.

Už jsem toho zažil a viděl dost a bohužel je to stále nekonečný příběh - stále se motáme v kruhu. Máte teď jedinečnou šanci z tohoto kruhu vystoupit a při využití i exekutivních i politických negativních zkušeností z minulosti, při využití různorodého potenciálu skrývajícího se v lidech, kteří zvoleni mají náš život učinit bezpečnější, spravedlivější a spokojenější udělat to, co od Vás lidé očekávají – dobře a slušně vládnout zemi.

Prosím zapomeňte na osobní antipatie, to nás jako opravdu občany nezajímá, místo toho začněte co nejrychleji pracovat na zajištění podmínek pro zvýšení důchodů a platů, na nezbytné změně vzdělávacího systému, na zvýšení schopností země čelit krizovým situacím, na urychlené výstavbě dopravní infrastruktury, na likvidaci všech nehospodárností, plýtvání a zbytečných zákonů….. Prosím především voliče těchto dvou stran, aby v tomto smyslu vyvinuli na své zvolené zástupce potřebný tlak.

A vás, kteří jste volili jiné – dejte jim šanci, ať předvedou….předvedeme co dokáží...dokážeme, a za 4 roky jim (nám) vystavíte účet, je to demokratické, férové a v podstatě jednoduché….čas běží a svět nebere ohled na váhající.

Děkuji Vám za pozornost a zamyšlení

(převzato z Profilu)

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …