Chalupa (ANO): Padni, komu padni?

23.02.2019 17:17

Byl mi položen dotaz: Jsou poslanci PS PČR & Senátoři schopni jednat dle pravidla padni komu padni?"

Chalupa (ANO): Padni, komu padni?
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Bohuslav Chalupa, poslanec ANO

Odpověď (bez politické korektnosti) zní - NEJSOU, NEMOHOU, NESMĚJÍ... a je to dáno mnoha okolnostmi.

Osobně jsem přesvědčen, že systém politických stran a jejich způsobu "práce", tak jak je aktuálně zavedený a aplikovaný. Stran, které dnes už vůbec neví, kde je levá a pravá strana, jejichž politické programy jsou si podobné jako vejce vejci, které mají místo zpětnovazební komunikace minimálně se svými členy již jen PR týmy a matematické modelování měnící se situace na trhu společenských nálad a podle toho jsou definovány, či průběžně měněny politické postoje. 

Tento systém - politický demokratický systém, který možná dobře a efektivně fungoval v 19.století, je v 21. století, kdy se informace, ekonomika a z nich plynoucí i zásadní politická rozhodnutí odehrávají v podstatě rychlostí světla - v reálném čase - paralyzuje a likviduje jakoukoliv racionální schopnost/akceschopnost politiky obecně, efektivně řešit dlouhodobé (v horizontu řádově překračujícím jedno volební období) společenské potřeby vzdělaných a informacemi vybavených občanů....a budoucích generace.

To se samozřejmě vztahuje i na Poslaneckou sněmovnu a takzvané stranické Poslanecké kluby, které se mnohem více řídí stranickým zájmem (být vidět, vymýšlet nepotřebné a nechtěné zákony, napadat všechny byt nanejvýš smysluplné návrhy jiného politického subjektu z obavy ztráty voličských preferencí, hlasovat proti komukoliv jen proto, že návrh přednesl někdo jiný, atd.). 

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Za nejúčelnější a nejefektivnější formu práce považuji práci poslanců ve Výborech sněmovny (pokud do nich poslanecké kluby nominují, v rámci možností, odborníky), která více odpovídá modernímu způsobu komunikace a řešení různých problematik - tedy práci pracovních, odborně sestavených týmů k té které problematice. 

V neposlední řadě chci upozornit i na to, že politici, poslanci - ti co svůj mandát vykonávají se vší odpovědností - trpí jednak absolutním nedostatkem času - což se v kontrastu s legislativní smrští jednoznačně projevuje v "kvalitě" přijímaných zákonodárných norem .... a v druhém pořadí absolutním nedostatkem objektivních odborných faktů, argumentů, studií a zkušeností.
Za celou dobu, po kterou jsem působil ve sněmovně, jsem ve výborech vlastně nezaznamenal aktivní účast akademické obce, účast předních exponentů - akademických odborníků například University obrany či Policejní akademie. 

Jinými slovy - nedostatek času, nedostatek vlastního odborného zázemí a v podstatě jednostranná diskuse pouze se zástupci resortů, kteří logicky prosazují své konkrétní zájmy vede k celé té BÍDĚ A SMUTKU z politického rozhodování námi volených zástupců...

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky