Chalupa (ANO): Pokud si dnes připomínáme ty, kteří za osvobození ČR položili život, pak...

09.05.2016 6:29

...je úplně jedno, kdo z nich byl Rus, Američan, Čech, Polák, Brit, Francouz, Ital, Španěl, Belgičan...

Chalupa (ANO): Pokud si dnes připomínáme ty, kteří za osvobození ČR položili život, pak...
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Bohuslav Chalupa, poslanec ANO

...je úplně jedno, kdo z nich byl ateista, žid, muslim, křesťan, kdo byl republikán, komunista, lidovec, socialista......, každý z nich, každý kdo bojoval, kdo padl ve válce proti nacistům - za to aby se neopakoval Majdanek, Osvětim a plynové komory, aby se neopakovaly osudy obyvatel Coventry, Oraduru, Chatyně, Lidic a Ležáků - všichni co padli v bojích při osvobozování nás, naší vlasti si zaslouží tichou vzpomínku a naši úctu......a ne slabomyslné hašteření se o to, kdo pozitivně smýšlí o jedněch na rozdíl od těch "druhých" a nechutné přiživování se na těchto pietních chvílích se snahou "vytřískat" z nich co možná nejvíce politického kapitálu.

Válka skončila před 71 lety a těm mrtvým je úplně jedno, jak dnešní svět vypadá, jak jsme si ho zařídili. Bojovali na různých stranách, ale spolu, spolu proti společnému nepříteli - kdyby tomu tak nebylo, nebyli bychom tu ani my.

Pokud tedy chceme vzdát čest těmto padlým, kteří nemuseli, ale věděli, že pokud i za cenu strašných útrap, bolesti a svých životů nezvednou zbraně, nebude, kdo by je a miliony dalších trpících zachránil, pak si alespoň v těchto okamžicích úcty a zamyšlení odpusťme politikaření avzdejme čest jim všem, bez rozdílu. 

A v duchu jejich odkazu přemýšlejme víc o tom, jak být v těžkých chvílích pospolu a nikoliv rozděleni - jinak by se nám nemuselo podařit ochránit to, zač oni zemřeli.....

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…