Chalupa (ANO): Tanky ČSLA proti lidem v roce 1989? Nesmysl

26.12.2018 10:40

...jsem vždy konsternován tím, jak se někteří spoluobčané, kteří v uvedené době takříkajíc tahali na šňůrce kačera, velmi zasvěceně a razantně vyjadřují k věcem (a lidem), o nichž vědí - omlouvám se - ale úplné prd.

Chalupa (ANO): Tanky ČSLA proti lidem v roce 1989? Nesmysl
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Bohuslav Chalupa, poslanec ANO

Po podrobném seznámení se s obsahem rozhovoru PL s plk. Zbytkem (ZDE) a připomenutím si řady rúzných událostí z listopadu a prosince z před 29 lety, kdy jsem sloužil jako Náčelník chemické služby prvosledového 3. msp v Lounech, v sestavě prvosledové 1.td, které plukovník Zbytek velel, musím konstatovat, že pan Zbytek v rozhovoru neuvádí zhola nic, co by bylo jakkoliv v rozporu s tím, čeho jsem byl osobním účastníkem a svědkem.

Je bohužel smutnou pravdou, že čím dále od data 1989, tím více dochází k různému zkreslování a překrucování toho, co se tehdy skutečně dělo a stalo - a jsem vždy konsternován tím, jak se někteří spoluobčané, kteří v uvedené době takříkajíc tahali na šňůrce kačera, velmi zasvěceně a razantně vyjadřují k věcem (a lidem), o nichž vědí - omlouvám se - úplné prd.

Zároveň si dovoluji konstatovat, že plukovník Zbytek byl čistě z profesního hlediska voják z velkým "V," a jsem i dnes přesvědčen o tom, že jeho znalosti v oblasti problematiky budování, výcviku a velení dnes tzv. těžkých mechanizovaných brigád - dříve motostřeleckých a tankových pluků a divizí, jsou i dnes, zvláště po jejich úspěšné likvidaci v devadesátých letech, značně ojedinělé a hodné zvážení i jejich eventuálního využití - neboť jen naprostý blb nevyužije znalostí někoho, kdo je (byl) v oboru jednička.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Jako normální člověk jsem přesvědčen, a plyne to i ze zkušenosti mé vojenské kariéry - že voják, důstojník a praporčík české armády, českých ozbrojených sil - ať už se formálně jmenovala nebo jmenuje jakkoli, byl i v době socialismu stoprocentní profík, který bez ohledu na své osobní světonázorové a politické postoje vždy plnil a splnil svou roli a své úkoly (a to 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, 365 dní v roce, nikoliv jako dnes téměř "zaměstnanec") - vždy ve prospěch a v zájmu občanů.

ČSLA proti lidu nikde a nijak nezasáhla - navzdory různým spekulacím je to jediný, prostý a nezpochybnitelný fakt.

A nemám nejmenší pochyby o tom, že se ani pan Zbytek, jako velitel 1. tankové divize - teď si nejsem jist, zda vy, co to čtete, máte představu o tom, co to bylo v roce 1989 za sílu - v tomto smyslu nijak nezpronevěřil této vojenské, důstojnické a občanské cti ...a jako důstojník štábu pluku bych o tom asi přece jenom něco věděl. ...a jak známo, nelžu.

Tož tak.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…