Chalupa (ANO): Zpravodajské služby - bezpečnost státu a jeho občanů

07.02.2016 19:10

Doporučuji nám všem více uvážlivosti a respektu k základním prvkům podstaty bezpečnosti státu, bezpečnosti nás občanů ČR a méně hysterie a nepodloženého znejisťování občanů ČR.

Chalupa (ANO): Zpravodajské služby - bezpečnost státu a jeho občanů
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Bohuslav Chalupa, poslanec ANO

Respektuji u svých kolegů z opozice právo na názory, nicméně považuji za potřebné zdůraznit, že Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky má k dispozici řadu pracovních orgánů, které se bezpečnostní a obranné problematice, tedy včetně kontroly činnosti zpravodajských služeb, velice pečlivě věnují.

Překvapuje mne, že někteří čelní představitelé opozice se veřejně vyjadřují v tom smyslu, že neví, že nemají informace a to i přesto, že ve všech výše zmíněných pracovních orgánech sněmovny pracují jimi nominovaní zástupci (se všemi navazujícími konsekvencemi).

Kolegové pan Ženíšek, pan Fiala, pan Gazdík a další tedy spolu ve svých poslaneckých klubech buď nekomunikují, nebo jejich prezentovaná prohlášení a návrhy např. ke svolání mimořádného jednání PSP ČR v souvislosti s kauzou "Libanon" jsou pouze snahou věc, která je více než cokoliv jiného navýsost věcí bezpečnosti státu, využít k politicky velmi účelové zkreslenému útoku na politické soupeře.

Podle mého názoru je velký rozdíl mezi politikařením a politikou.

Politikaření je velmi pohodlné, nevyžaduje ani pracovitost, ani žádné větší duševní úsilí. Skutečná politika je především o poctivé práci a o znalostech.

Musím zároveň s politováním konstatovat, že neadekvátní, neodborné a nekompetentní komentáře kolegů z opozice, tak jak jsem je zaznamenal v médiích, považuji za více než co jiného, za nekorektní politický postoj, zneužívající spekulativní mediálně vytvořený obraz o věcech, které jsou z podstaty věci TAJNÉ.

Doporučuji jim, respektive nám všem více uvážlivosti a respektu k základním oporám bezpečnosti státu a jeho občanů a méně hysterie a dalšího nepodloženého znejisťování občanů ČR. Děkuji.

předseda Stálé komise PSP ČR pro kontrolu činnosti Vojenského zpravodajství 

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…