Charanzová (ANO): Fakt, že se na české pulty dodávají výrobky nižší kvality, mne osobně uráží

21.05.2017 16:29

Evropský parlament se 18. 5. zabýval také dvojí kvalitou potravin na trzích EU28. "Otázkou dvojí kvality potravin jsme se na plénu Evropského parlamentu zabývali již mnohokrát, žádnou konkrétní akci tyto diskuze ale bohužel nevyvolaly. I podle nových průzkumů je přitom jasné, že na jednotném evropském trhu jsou pod stejnou značkou k prodeji výrobky, které se liší kvalitou a složením," říká Dita Charanzová.

Charanzová (ANO): Fakt, že se na české pulty dodávají výrobky nižší kvality, mne osobně uráží
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dita Charanzová

"Fakt, že se na české pulty dodávají výrobky nižší kvality, často paradoxně za dražší cenu, mne osobně uráží a považuji za nepřípustné, abychom to nadále tolerovali. Jde o klamání spotřebitele, a to nejen u potravin, ale také u kosmetického či drogistického zboží," komentuje dále dnešní debatu.

Konat je podle ní třeba jak na úrovni jednotlivých členských zemí, tak také na úrovni Evropské komise. "Jsem velmi zvědavá na výsledky šetření, které dle mých informací Komise v této věci zahájila. Měli bychom se se vší vážností touto oblastí zabývat na odborné úrovni, se zapojením jak spotřebitelských organizací, tak také výrobců a obchodníků. Výsledkem by měly být konkrétní podněty a další kroky, ať už to bude nová legislativa nebo důsledné naplňování té stávající," říká europoslankyně Dita Charanzová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce