Charvát (ANO): Názory delegátů Dětského a Studentského parlamentu rozhodně nepodceňujeme

21.03.2015 14:21

Více než 30 dětí z pardubického Dětského parlamentu a Studentského parlamentu se ve čtvrtek odpoledne sešlo s vedením města. Jejich první společné setkání ale nebylo jen seznamovací. Ve společenském sále radnice žáci a studenti debatovali s primátorem města Martinem Charvátem a jeho náměstky o tématech, která se týkají života v našem městě.

Charvát (ANO): Názory delegátů Dětského a Studentského parlamentu rozhodně nepodceňujeme
Foto: archiv primátora
Popisek: primátor Pardubic Martin Charvát (ANO)

„Ze setkání s Dětským a Studentským parlamentem jsem upřímně nadšený. Dotazy školáků byly fundované a překvapivě – vzhledem k jejich věku - opravdu odborně připravené. Potěšila mne i řada nápadů a vizí, které byly součástí jejich otázek. Například návrh vybudovat kryté paintballové cvičiště v některé z budov bývalé Tesly mne doslova nadchnul,“ sdělil po setkání primátor města Martin Charvát.

Klást otázky celému vedení pardubické radnice mají možnost žáci a studenti pouze jedenkrát ročně. Dotazů proto padalo víc než dost. Mladé delegáty zajímala například budoucnost Automatických mlýnů a areálu bývalé Tesly Kyjevská, požadovali k cestám do škol úpravu některých spojů městské hromadné dopravy a chtěli také třeba vědět, jak jsou představitelé města spokojeni s rekonstrukcí třídy Míru.

Město připravuje akci nazvanou „Jeden den s…“

„Protože jsou Dětský a Studentský parlament oficiálním poradním orgánem města, je pro nás setkání s jeho delegáty velmi důležité. Jejich názory rozhodně nepodceňujeme, protože ve své podstatě řada projektů, které město zrealizuje, bude převážnou část svého života užívat právě současná mladá generace,“ dodal primátor Martin Charvát.

Další větší akcí, která členy Dětského parlamentu čeká, bude v dubnu výlet do Senátu. Město také připravuje akci nazvanou „Jeden den s…“, kdy budou moci mladí delegáti trávit čas s vybranými významnými osobnostmi Pardubic.

Dětský parlament se skládá z žáků druhého stupně 15 základních škol, které spravuje město. Každá škola má v parlamentu dva až tři dětské zástupce. Delegáty Studentského parlamentu jsou zástupci pardubických středních škol, a to včetně soukromých. Touto aktivitou chce město vést mladé lidi k zájmu o věci veřejné a naučit je aktivně do nich zasahovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…