Chládek (ČSSD): Jmenovací dekrety s sebou nesou díl odpovědnosti

21.12.2014 20:23

Ve Velké aule pražského Karolina převzalo ve čtvrtek 18. prosince jmenovací dekret z rukou ministra školství, mládeže a tělovýchovy Marcela Chládka padesát čtyři nových profesorek a profesorů. Deseti profesorům, kteří se z pracovních, či zdravotních důvodů nemohli ceremoniálu zúčastnit, bude jmenovací dekret předán prostřednictvím rektora jejich vysoké školy.

Chládek (ČSSD): Jmenovací dekrety s sebou nesou díl odpovědnosti
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

„Jmenovací dekrety, které dnes přebíráte, s sebou nesou jistý díl odpovědnosti za věci budoucí a za vývoj vzdělanosti a vědy v této zemi. Děje se tak v době, kdy společně připravujeme změny v životě vysokých škol, které mají znamenat příležitost k modernizaci vysokoškolského vzdělávání u nás,“ pronesl ve svém projevu ministr školství Marcel Chládek.

Nejvíce návrhů na jmenování profesorů předložila Univerzita Karlova v Praze (19), České vysoké učení technické v Praze a Masarykova univerzita (7), Vysoké učení technické v Brně (6), Univerzita Palackého v Olomouci (4), ostatní univerzity 1-3 návrhy.

O profesuru se může ucházet člověk, který má docentský titul a prokáže odpovídající kvalifikaci. Po posouzení těchto požadavků jej pětičlenná odborná komise dále navrhuje vědecké radě univerzity. V uměleckých oborech může požadavek vysokoškolského vzdělání vědecká rada uchazeči prominout.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo školství

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…