Chloupek (ČSSD): Doufám že si lidé Český mlýn oblíbí

29.12.2014 22:06

Město Jihlava postupně vytváří podmínky pro trávení volného času v údolí kolem řeky. Obyvatelé pod stromeček dostali právě dokončené Sportovně relaxační centrum Český mlýn. Komplex na dohled od tenisových kurtů, přes řeku od Vodního Ráje, převzal od dodavatele primátor města Rudolf Chloupek.

Chloupek (ČSSD): Doufám že si lidé Český mlýn oblíbí
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Nejvýraznější stavbou centra je aktuálně jeden z nejmodernějších skateparků v ČR, dále osvětlený bezmála kilometrový okruh pro in-line bruslaře a cyklisty, na nějž navazuje stezka pro chodce a cyklisty, která se u restaurace Starka novou lávkou napojuje ke stezce při ulici Romana Havelky a vytváří tak více než tříkilometrový okruh, v areálu jsou vybudovaná hřiště pro míčové sporty, venkovní posilovací stroje, velké dětské hřiště, na březích vznikly nové přístupy k řece, veřejnosti budou k dispozici relaxační louky.

Stávající cyklostezku podél řeky v ulici Romany Havelky zejména od jara do podzimu využívají desetitisíce cyklistů, in-line bruslařů i chodců a běžců. „Sportovně relaxační areál Český mlýn je dalším krokem dlouhodobého záměru města využívat údolí řeky pro volný čas obyvatel. Těší nás, že zde obyvatelé města opravdu volný čas tráví. Věřím, že i tento projekt si obyvatelé oblíbí,“ uvedl primátor města Rudolf Chloupek. Už nyní se u řeky nachází např. tenisová hala a kurty, tělocvičny, koupaliště Vodní ráj, dětská hřiště, lezecká stěna, sportoviště, zoologická zahrada, amfiteátr letního kina ad. Ke vznikajícímu sportovně-relaxačnímu centru se v dohledné době připojí i soukromá aktivita především pro rodiny s dětmi - zábavní centrum Robinson.

Nejnižší cenu ve výběrovém řízení nabídla jihlavská firma PSJ, ačkoli projektovaná cena byla dvojnásobná. „Zakázku jsme dokončili ve stanoveném termínu. Vyrovnat jsme se museli zejména s komplikovanou vnitrostaveništní dopravou a logistikou, což bylo markantní zejména při stavbě skateparku. Ten vyrostl ve středu areálu Český mlýn a jeho zrod vyžadoval množství betonu. Jsem rád, že jsme úspěšně zvládli také instalaci nové lávky přes řeku, jejíž atypická závěsná konstrukce vyžadovala velkou pečlivost a přesnost,“ uvedl Tomáš Krátký, stavbyvedoucí realizujícího střediska Regionu Morava akciové společnosti PSJ. Zhruba 500 metrů nové cyklostezky zároveň plní úlohu ochranné hráze řeky Jihlavy při stoleté vodě.

Na projekt byla přidělena dotace z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod více než 30 mil. Kč, celkové náklady stavby včetně DPH činí necelých 40 mil. Kč.

Slavnostní otevření Sportovně relaxačního centra Český mlýn připravuje radnice na teplejší měsíce příštího roku. Dokončením centra ale záměry radnice v údolí řeky nekončí. „Budu rád, když se podaří vyčistit a využít momentálně zanedbanou a neudržovanou plochu u lávky za Vodním Rájem, kde bývala retenční nádrž a kam se nyní naváží zemina ze staveb. Naše představa je zde vybudovat odpočinkovou plochu s parkovou úpravou,“ popsal plány do budoucna náměstek primátora Jaroslav Vymazal. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…