Chlup (ČSSD): I přes problémy s nedostatkem zdravotníků zůstane v Brně zachována stávající síť chirurgických pracovišť

20.02.2017 14:49

Především k problematice umísťování pacientů v režimu Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje a fungování sítě chirurgických pracovišť se v pondělí 20. února 2017 v prostorách krajského úřadu sešli k jednání zástupci brněnských nemocnic, největších zdravotních pojišťoven, města Brna a Jihomoravského kraje.

Chlup (ČSSD): I přes problémy s nedostatkem zdravotníků zůstane v Brně zachována stávající síť chirurgických pracovišť
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Po téměř dvouhodinovém jednání se přítomní shodli na konkrétních krocích, které povedou ke stabilizaci současné situace. „I přes problémy s nedostatkem nelékařského zdravotnického personálu zůstane zachována stávající síť chirurgických pracovišť v Brně, a to včetně chirurgického pracoviště Fakultní nemocnice U sv. Anny. Vedení Úrazové nemocnice vyjádřilo snahu nesnižovat stávající objem zdravotní péče a Nemocnice Milosrdných bratří je připravena navýšit počty plánovaných operací. Zástupci zdravotních pojišťoven potvrdili připravenost uhradit zdravotní péči v zařízeních, kde bude péče poskytnuta. Jihomoravský krajprovede analýzu kapacit ve svých zdravotnických zařízeních s cílem odlehčit těm brněnským i v tomto oboru zdravotní péče,“ uvedl stěžejní závěry z jednání radní Igor Chlup.

Jak dodal, další jednání k této problematice se uskuteční přibližně za měsíc, kdy budou k dispozici data analyzující aktuální stav.  „Naším snahou je společná diskuse nad sítí poskytovatelů zdravotní péče v našem regionu bez ohledu na to, kdo je jejich zřizovatelem. Cílem je kvalitní, dostupná a efektivní péče pro všechny obyvatele Jihomoravského kraje bez ohledu na zřizovatele,“ uvedl radní Chlup.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Už i Evropský účetní dvůr varuje před dopady Green Dealu

15:06 Okamura (SPD): Už i Evropský účetní dvůr varuje před dopady Green Dealu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke Green Dealu.