Chmelová (VLASTA): Dobré řešení ICT pro Prahu 10 je stále možné

22.10.2015 9:41

V březnu jí neprošel návrh komplexního outsourcingu. Od té doby uvolněná radní a senátorka Ivana Cabrnochová (SZ) „hledá řešení“ pro ICT služby na Praze 10. Usnesení, která předložila na dnešním jednání ZMČ Praha 10, ale nezískala ani podporu stávající koalice – pro její tři varianty hlasovalo 4–6 zastupitelů ze 40.

Chmelová (VLASTA): Dobré řešení ICT pro Prahu 10 je stále možné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Renata Chmelová (VLASTA)

Do neobvyklé situace se dostala koaliční radní za Stranu Zelených Ivana Cabrnochová, když ani po dalším tříhodinovém jednání zastupitelstva k tématu ICT a předchozích šesti jednáních s odborníky jednotlivých zastupitelských klubů nedošlo ke shodě na způsobu, jak dál zajistit ICT služby pro úřad druhé největší pražské městské části. „Stále hledáme dobré řešení pro Prahu 10. Přejeme si a opakovaně připomínáme, že je nutné, abychom obdrželi kvalitní podklady, které nám umožní skutečně porovnat reálné možnosti naší samosprávy,“ okomentovala dnešní jednání předsedkyně opoziční koalice Vlasta Renata Chmelová.

Ještě jinak lze dnešní zdánlivě patový výsledek nahlédnout z pozice IT expertů, kteří přes půl roku předkládají své návrhy: „Hrozilo, že bude prohlasována stejná špatná varianta, k níž se paní radní a její koaliční kolegové přiklonili ve Finančním výboru a Komisi majetkové, kde byl materiál předjednáván. Kompletní outsourcing bez dobře nastavených balíčků služeb a interního řízení je přitom z říše špatného sci-fi. Jsem ráda, že namísto nekvalitního, ale zato obrovského výběrového řízení máme stále šanci nastavit řízení ICT služeb do budoucna správně,“ poznamenala k tomu Olga Richterová, která IT skupinu koalice Vlasta koordinuje.

Uvažovaný rozsah zakázky byl 150 milionů na 5 let. Hlavním argumentem proti předloženým návrhům radní Cabrnochové byl nerealistický výpočet finančního ohodnocení IT pracovníků a jejich vysoký počet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.