Chmelová (Vlasta): Radní Cabrnochová navrhuje outsourcing IT služeb za 150 milionů na 6 let

26.03.2015 19:36

Zastupitelé Prahy 10 budou v pátek 27. 3. projednávat velkou veřejnou zakázku - „poskytování komplexního outsourcingu ICT na Úřadě MČ Praha 10“.

Chmelová (Vlasta): Radní Cabrnochová navrhuje outsourcing IT služeb za 150 milionů na 6 let
Foto: Hans Štembera
Popisek: Renata Chmelová (VLASTA)

Podle koalice VLASTA je zakázka špatně nastavená, předražená a představuje velké riziko i pro ty, kdo ji schválí. Materiál, který přímo navazuje na smlouvu z éry Milana Richtera a Vladislava Lipovského (ODS) v roce 210, předkládá senátorka a zároveň uvolněná radní pro IT Ivana Cabrnochová ze Strany zelených.

„Máme k IT záměru staronové rady desítky odborných výhrad. Dopodrobna a ochotně je vysvětlíme ostatním zastupitelům i veřejnosti. K hlavním patří neprůkazné podklady pro rozhodnutí pokračovat v outsourcingu ICT na ÚMČ Praha 10 (chybějící přílohy k rámcové smlouvě, chybějící prováděcí smlouva); forma užšího, nikoli otevřeného výběrové řízení; předražená zakázka vznikla prostým násobením roční ceny, bez přihlédnutí ke klesající ceně ICT v soukromé i korporátní sféře. (K účinnému tlaku na snížení ceny viz například zprávu k provozu státní pokladny) 1)

Praha 10 má vynaložit za 6 let přemrštěných a v podstatě nekontrolovatelných 150 milionů korun. Zvolit užší výběrové řízení pro tak velký objem finančních prostředků je naprosto neodpovědné. Otevřená řízení totiž spolehlivě tlačí na výslednou cenu,“ říká předsedkyně zastupitelů koalice VLASTA Renata Chmelová, která má mimochodem s implementací IT služeb do samospráv vlastní pracovní zkušenost.

Doplňuje ji Olga Richterová, zastupitelka koalice VLASTA s odpovědností za oblast IT: „Nad oblastí IT mohli zasednout experti všech zvolených stran už v prosinci či v lednu. Mohli jsme mít všechno prodiskutované a zvolit to nejlepší řešení pro občany Prahy 10. Buď outsourcing, nebo částečný outsourcing, nebo pokrytí IT potřeb vlastními silami. Mohli jsme projít každou položku a posoudit nejvhodnější řešení. Jaký postup místo toho zvolila senátorka Cabrnochová? Neprojednat s ostatními, nedodat klíčové podklady z doby minulé, navrhnout na poslední chvíli. Teď budeme nejspíš tlačeni na přijetí z důvodu škody pro Prahu 10.“

Koalice VLASTA usiluje o úplné stažení materiálu z jednání zastupitelstva. Jsme časově i expertně připraveni na jednání, které povede k efektivnímu a zároveň výhodnému zajištění IT služeb pro Prahu 10.

1)http://zpravy.aktualne.cz/finance/provoz-statni-pokladny-bude-o-70-procent-levnejsi/r~5c57714e9e2211e3b74e002590604f2e/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: .

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.