Chvojka (ČSSD): Vážím si důvěry, jsem připraven převzít tuto odpovědnost

13.11.2016 21:20

Jan Chvojka k nominaci na ministra pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu

Chvojka (ČSSD): Vážím si důvěry, jsem připraven převzít tuto odpovědnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Chvojka, ČSSD

Vážím si důvěry premiéra a předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky, který oznámil moji nominaci do funkce ministra pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu. Jsem připraven převzít tuto odpovědnost a pracovat ve vládě ve prospěch všech občanů České republiky.

Pokud mě prezident republiky jmenuje do funkce, budu v oblasti lidských práv klást důraz na důsledné plnění programového prohlášení vlády. Soustředím se na zlepšování podmínek tam, kde jsou lidská práva ohrožována či porušována. S vědomím, že Listina základních práv a svobod platí pro všechny občany, ne jen pro určité skupiny.

V legislativní oblasti jsem připraven aktivně řídit činnost Legislativní rady vlády a komunikovat s předkladateli návrhů právních předpisů. Mým cílem je, aby do konce funkčního období Poslanecké sněmovny byly v maximálním možném rozsahu naplněny zbývající programové priority a cíle vládní koalice.

Vzhledem k tomu, že do konce volebního období zbývá méně než rok, nechci se odvolávat na sto dní hájení. Budu od prvního dne pracovat naplno. Věřím v úspěšnou spolupráci s ostatními vládními kolegy bez ohledu na to, která koaliční strana je nominovala.

JUDr. Jan Chvojka, poslanec PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…