Čižinský (KDU-ČSL): Hledáme dobrovolníky pro kalamitní situace

01.01.2015 6:30

Praha 7 se připravuje na kalamitní situace, které mohou nastat během zimního období. Radnice v současné době shání dobrovolníky z řad občanů sedmé městské části, kteří by byli ochotní v případě potřeby pomoci s odhrabáváním sněhu, posypem náledí či informování spoluobčanů o dopravních opatřeních.

Čižinský (KDU-ČSL): Hledáme dobrovolníky pro kalamitní situace
Foto: hns
Popisek: Jan Čižinský

Dobrovolníci se mohou přihlásit na Oddělení krizového řízení MČ Praha 7, na e-mail: dobrovolnici@praha7.cz, případně na tel. č.: 220 144 069.

„Našim cílem je dát dohromady databázi aktivních sousedů, kteří budu v případě sněhové kalamity, ledovky nebo dalších nepříznivých klimatických jevů připraveni pomoci nám zajistit schůdnost chodníků, přístup k zastávkám MHD nebo informování občanů o důležitých opatřeních,“ uvedl starosta MČ Praha 7 Jan Čižinský.

Databáze dobrovolníků by měla obsahovat kontaktní údaje, na kterých budou přihlášení občané v případě potřeby k zastižení. V situaci, kdy bude dle aktuálních předpovědí hrozit kalamitní situace, budou kontaktováni pracovníky Oddělení krizového řízení, kteří dle časových možností dobrovolníků domluví další postup. Činnost dobrovolníků v ulicích pak bude koordinovat Odbor životního prostředí ve spolupráci s pracovníky úklidové firmy. Úřad MČ Praha 7 dobrovolníkům zajistí pracovní nástroje, reflexní vesty a další potřebné vybavení.

„Chtěl bych předem poděkovat všem dobrovolníkům, kteří se do naší databáze přihlásí. Budeme velice vděční za každou pomocnou ruku, která v kalamitních situacích přispěje k udržení maximálně schůdných a bezpečných komunikací a pomůže tím všem občanům naší městské části,“ doplnil starosta Jan Čižinský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: praha7.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…