Člen předsednictva SZ Daniel Pitek obdržel Cenu Josefa Vavrouška

03.06.2016 19:34

Člen předsednictva Strany zelených Daniel Pitek dnes obdržel Cenu Josefa Vavrouška za výjimečný počin ve prospěch udržitelného způsobu života a životního prostředí.

Člen předsednictva SZ Daniel Pitek obdržel Cenu Josefa Vavrouška
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Toto ocenění uděluje každoročně Nadace Partnerství. Je spjato se jménem předního českého ekologa, ministra životního prostředí ČSFR Josefa Vavrouška, který v roce 1995 tragicky zahynul při pádu laviny.

“Pokud si člověk uvědomí, že není vládcem a pánem této země a přírody, ale jednou její součástí, a začne se podle toho chovat, tak se mu bude žít lépe. Každý můžeme přispět k proměně smýšlení lidí a nepotřebujeme k tomu velké vzdělání nebo výjimečný talent, stačí jen chtít a udělat konkrétní čin ve prospěch celku,” uvedl k ocenění Daniel Pitek.

Na čerstvém držiteli Ceny Josefa Vavrouška je podle jeho kolegů výrazná především jeho činorodost a právě ochota pracovat ve prospěch celku. Než aby si v klidu užíval vydělaných peněz, postupně nakoupil stovky hektarů zemědělské půdy a začal na ní vysazovat zaniklé ovocné sady, obnovovat vykácené remízky, zakládat mokřady, tůně a rybníky. Kromě obchodování se dřevem a sádrokartonem provozuje ekologické zemědělství, založil jelení farmu, chová ovce a koně. Úspěšně bojoval proti plánům developerů zastavit satelitním městečkem pole pod Milešovem, nyní se angažuje hlavně v boji s mysliveckou lobby a hájí zájmy drobných vlastníků zemědělské a lesní půdy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…