Členové rozpočtového výboru navštívili Mostecko

05.11.2016 13:17

Poslance rozpočtového výboru v rámci výjezdního zasedání ve dnech 1, -3. listopadu přivítal na Městském úřadě Meziboří starosta Petr Červenka. S ním a dalšími starosty celého regionu a se zástupci ministerstva financí jednali o rozpočtovém určení daní, o návrhu státního rozpočtu ČR na rok 2017, projednali podrobně určené kapitoly a navštívili lom ČSA. Na krátké tiskové konferenci přímo v Meziboří informoval předseda výboru Václav Votava spolu s místopředsedou Jaroslavem Klaškou a za přítomnosti předsedkyně Hospodářské a sociální rady Mostecka H. Veverkové mimo jiné také o přijatém usnesení k Řešení ekologických škod vzniklých před privatizací hnědouhelných společností v Ústeckém kraji a ke Strategii hospodářské restrukturalizace Moravskoslezského, Ústeckého a Karlovarského kraje.

Členové rozpočtového výboru navštívili Mostecko
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Rozpočtový výbor v té souvislosti doporučil vládě, aby:

a) podpořila možnost dofinancování projektů dle „3. Aktualizace Koncepce řešení ekologických škod vzniklých před privatizací hnědouhelných těžebních společností v Ústeckém a Karlovarském kraji“, zpracované v 6/2014;

 b) posoudila možnost vytvoření finanční rezervy ve výši cca 300 mil. Kč na realizaci připravovaných projektů v roce 2017 v případě schválení Strategie hospodářské restrukturalizace Moravskoslezského, Ústeckého a Karlovarského kraje;

 c) a ministru financí, hejtmanům Ústeckého a Karlovarského kraje a Hospodářské a sociální radě Ústeckého a Karlovarského kraje, aby připravili koncept společného  postupu pro výše uvedené jednání vlády.

   Zároveň rozpočtový výbor svým usnesením žádá ministra financí, aby rozpočtovému výboru pravidelně 1 x do roka předkládal zprávu o uvolňování a využívání finančních prostředků na odstraňování následků ekologických škod vzniklých po těžbě hnědého uhlí dle UV č. 50/2002.


Členové rozpočtového výboru na Mostecku (3.11.2016) Členové rozpočtového výboru na Mostecku (3.11.2016) Členové rozpočtového výboru na Mostecku (3.11.2016) Členové rozpočtového výboru na Mostecku (3.11.2016) Členové rozpočtového výboru na Mostecku (3.11.2016) Členové rozpočtového výboru na Mostecku (3.11.2016)

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.