Čuba (SPO): Čerstvé potraviny žádný dovoz nenahradí

16.10.2014 22:32

Rád bych napravil obelhávání nás všech v oblasti, která je mi nejbližší. Je na čase vrátit se k čerstvým a kvalitním potravinám. Čerstvá pro mě nikdy nebudou rajčata, okurky, květák či jiná zelenina ze Španělska a podobných zemí. Čerstvá zelenina je ta, kterou dostaneme domů do 24 hodin od sklizně. To je ta jediná čerstvá zelenina.

Čuba (SPO): Čerstvé potraviny žádný dovoz nenahradí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ing. František Čuba

Při pohledu na naši potravinovou soběstačnost, která se neustále snižuje, se nabízí paralela se zemním plynem. Jsme závislí na dovozcích a kvalitě dováženého. Místo toho abychom nechali naše lidi na našich polích pěstovat zeleninu, která nepojede tisíce kilometrů po silnici, ale dostane se k nám domů do 24 hodin.

Osobně se jako poradce prezidenta i ministra zemědělství podílím na tom, aby vznikaly zemědělské projekty, které ukáží cestu, jak s minimem energie produkovat na našem území a klimatických podmínkách celoročně čerstvou zeleninu.

Zasadím se, aby Zlínský kraj byl lídrem v této oblasti. Z pozice senátora chci motivovat a pobízet komerční firmy k tomu, aby svou produkci založili právě u nás. Umím si představit, že tyto společnosti si budou konkurovat, ale budou také spolupracovat a ve výzkumu a vývoji či sdílení technologií a já jsem připraven takovým projektům pomoci jako prostředník či garant. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPO

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

10:21 Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL