Cvalín (KSČM): Babiš vyráží na týdenní školení do USA...

10.04.2015 9:22

Premiér Bohuslav Sobotka a předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček v listopadu roku 2014 navštívili USA. Pokud si dobře vzpomínáme, tak premiér Sobotka před odletem prohlašoval, že do Spojených států jede s vlastním názorem…

Cvalín (KSČM):  Babiš vyráží na týdenní školení do USA...
Foto: Archiv PC
Popisek: Petr Cvalín

Možné to je, ale po příletu zpět do Česka jsme mohli vidět, že Sobotka svůj názor vyměnil za názory Washingtonu. A nejen pan Sobotka. I místopředseda vlády Pavel Bělobrádek, který neustále jezdí na „politické školení“ do USA. Určitě si pamatujeme, jak pan Bělobrádek odcestoval do Spojených států ihned po skončení voleb v roce 2013. Tam jednal s představiteli americké nejvyšší moci.

I Andrej Babiš často jezdí do USA. Dokonce v pondělí odjíždí na týdenní „pracovní cestu“ do USA (cílem cesty prý budou i rozhovory o dostavbě/přestavbě Temelína). Není se čemu divit. Vždyť Andrej Babiš má vřelé vztahy i s Andrewem Schapirem, americkým velvyslancem v České republice. A jak vidíme, tak i Andrej Babiš interpretuje názory Washingtonu. A to i pomocí amerického velvyslance, který se velkou měrou podílel na protestech proti Miloši Zemanovi.

Babiš mluví a koná tak, jak si přeje americký velvyslanec

Bohužel už i Andrej Babiš přestává mít vlastní náhled na situaci, mluví a koná tak, jak si přeje americký velvyslanec v České republice. Naposled jsme toto mohli slyšet, když z úst Andrewa Schapira zazněla ničím neopodstatněná kritika na osobu prezidenta České republiky Miloše Zemana ohledně nadcházející květnové cesty do Ruské federace, kde uctí památku obětí nacismu. A mnoho členů české vlády se přidalo na stranu Schapira ( Není divu, například pan Babiš je silně exponován ve věcech amerických zájmů v ČR).

Ti politici, kteří dnes nesouhlasí s tím, že by prezident Zeman měl jezdit v květnu do Moskvy, kde uctí památku padlých vojáků Rudé armády, si neváží těch, kteří zahynuli v boji proti nacismu a fašismu. Co čekat od politiků, kteří mluví o tom, že brání demokracii v Česku, ale ihned na to by chtěli dělat seznam nežádoucích webů a občanských iniciativ, které prý podporují Ruskou federaci. Paní poslankyně Němcová, chcete seznamy? A příště to budou Židé, komunisté, odboráři…?

Ohledně prezidentova vzdání holdu padlým vojákům Rudé armády vidíme na tuzemské politické scéně, kdo komu a čemu slouží.Ti, kteří slepě naslouchají americkému velvyslanci v České republice, de facto škodí českým zájmům. Oni nemají vlastní názor?

Petr Cvalín

  • BPP
  • https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • mimo zastupitelskou funkci

reklama

autor: KSČM

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

9:05 Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

Většina senátorů a senátorek dnes odmítla projednat novelu občanského zákoníku, která řeší manželstv…