Cvalín (KSČM): Bude Ukrajina bojištěm pro NATO?

18.04.2014 5:43

Okamžité posílení obrany aliančních zemí v reakci na ukrajinskou krizi dnes oznámil generální tajemník NATO Anders Fogh Rasmussen. Slíbil mimo jiné více letadel ve vzduchu, například při intenzivnějším hlídkování v Pobaltí, a lodě v Baltickém moři...

Cvalín (KSČM): Bude Ukrajina bojištěm pro NATO?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vozidlo ambulance, ilustrační foto

Zajímalo by mne, zda-li Severoatlantická aliance má v plánu ještě více esklalovat napětí na Ukrajině, která se nejen podle mne čím dál tím více přibližuje k občanské válce. Také jsem velice zvědav zda-li aliance dodrží Zakládající akt Rady Rusko-NATO a Římskou deklaraci, podle které na území východoevropských států nemají být trvale umístěna dodatečná vojska Severoatlantické aliance.

Zeptejme se, co má v plánu NATO. Přípravu na útok anebo opravdu obranu států, které jsou členy této aliance? Doufejme, že to bude obrana států, které jsou členy NATO. A položme si další otázku. Před čím a před kým má v plánu NATO bránit své členy? Opravdu je Ruská federace poslední roky agresivní stát, který neustále válčí? Nebo jsou jiné státy ve světě a v Evropě, které už dlouhé roky válčí skoro po celém světě a tyto státy jsou nám všem předkládány jako vzor demokracie?

Každý nese za Ukrajinu kus viny. Ukrajina se stala zemí, jenž je momentálně středem velikého imperiálního konflitku. Žádná strana, která se angažuje v ukrajinském konfliktu, se nemůže nazývat Zlo a Dobro. Jedno ale víme jistě. Za destabilizaci Ukrajiny nese hlavní vinu Evropská unie a Spojené státy. Kdyby se jako vždy ihned neangažovaly a nechtěly vše ovlivňovat, možná by situace na Ukrajině byla úplně jiná. A hlavně klidnější.

Snad nikdo si válku nepřeje. Proč se ale někde dostává podpory při sebeurčení skupiny lidí, zatímco jinde je to stejné kritizováno? Vždyť Krym původně Ukrajině nepatřil. Ani jeho obyvatelé.

Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích

Petr Cvalín

  • BPP
  • https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: KSČM

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…