Cvalín (KSČM): Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám odporuje demokratickým principům

06.01.2017 4:29

Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám při ministerstvu vnitra jede od 1. ledna v ostrém provozu. Tento útvar si údajně klade za cíl bojovat proti šíření propagandy a dezinformaci. Hlavně na internetu.

Cvalín (KSČM): Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám odporuje demokratickým principům
Foto: Archiv PC
Popisek: Petr Cvalín

Ale obávám se, že Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám při ministerstvu vnitra bude maximálně zneužíváno vůči těm, kteří mají jiný názor, než-li ten „správný“. Byl bych velmi nerad, aby se v brzké budoucnosti perzekuovali lidé, kteří vyjádří nesouhlas s aktuální migrační vlnou, Evropskou uniíí či NATO. Vždyť zatím vše vypadá tak, že cílem centra proti terorismu a hybridním hrozbám bude snaha o zastrašení civilního obyvatelstva ze svobodného projevu na internetu.

V České republice vznikl úřad, který de facto bude lidem jistou formou předkládat, jak mají myslet a jakýmají mít názor na různé politické události. Pokud budete mít „špatný“ názor, nastanou asi nepříjemnosti. Je i možné, že tento nový útvar bude sbírat informace o občanech, kteří smýšlí příliš svobodně, a až bude hodně „důkazů“, tak útvar vše předá policii.
To by znamenalo konec svobodnému vyjadřování.

Nedávno se Eva Romancovová, která se mimochodem stala koordinátorkou českého Centra proti terorismu a hybridním hrozbám, vyjádřila v tom smyslu, že tento útvar může reagovat i na tvrzení politiků, například ve volební kampani, či na prezidenta Zemana. A právě nad tímto bychom se měli zvlášť pozastavit. Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám při ministerstvu vnitra bude v budoucnu aktivně zasahovat do volebních kampaní? A v čí prospěch? Politik či strana, která se tomuto úřadu znelíbí, bude veřejně dehonestována? A samozřejmě, že tento úřad asi zasáhne i do prezidentské kampaně? Je to zjevné a hlavně odporné.Toto nemá s demokracií nic společného.

Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám při ministerstvu vnitra nemůže obyvatelstvu nařizovat jak mají smýšlet, co psát a říkat. Každý by měl mít svobodu vyjádřit svobodně svůj názor. Tento úřad odporuje demokratickým principům a měl by být ihned zrušen.

Petr Cvalín

  • BPP
  • https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…