Cvalín (KSČM): Cizinci útočí na občany města Plzně. Je potřeba radikálního řešení

07.02.2017 4:30

Plzeň se začíná proměňovat v nebezpečné město, což mají v poslední době na svědomí zejména zahraniční zaměstnanci.

Cvalín (KSČM): Cizinci útočí na občany města Plzně. Je potřeba radikálního řešení
Foto: Archiv PC
Popisek: Petr Cvalín

Neustálé výjezdy policistů ke rvačkám, k rušení nočního klidu, krádežím a dalším kriminálním deliktům trápí a ohrožuje občany Plzně.

V plzni aktuálně žije více než 22 000 cizinců a jejich počet bude narůstat. Také musíme zmínit, že mnoho cizinců na území města Plzně není registrováno.Nejvíce jsou občané města Plzně ohroženi tam, kde zahraniční zaměstnanci pracují. Zejména na Borských polích, kde žije nejvíce cizinců. Ale můžeme znímit i Americkou třídu, která se stává pro Plzeňáky velmi nebezpečnou. A to hlavně v noci. Lidé mají pocit bezmocnosti a necítí se bezpečně. Jejich strach je oprávněný. Cizinci v Plzni se nerozpakují a klidně zaútočí i na policisty.

Žel musíme konstatovat, že zvyšující se počty policisů a strážníků na bezpečnost aktuální situace nestačí. Vina za nebezpečí v Plzni padá na hlavu pracovních agentur, kteří neustále přivážejí cizince do tohoto města a posléze se o tyto „zaměstnance“ přestanou de facto starat. Jde jim o zisk, o nic jiného. Toto neustále zmiňuje i ministr vnitra Chovanec, který nebezpečnou situaci v Plzni řeší s policejním prezidentem Tomášem Tuhým.

Opravdu už nastal čas, aby Plzeň opět byla bezpečným městem. Nelze nadále tolerovat kriminalitu zahraničních zaměstnanců, kteří obyvatelům Plzně nahánějí strach a omezují jejich běžný život. Takový je prostě fakt. Je načase odstranit politickou koreknost a pojmenovat hlavní viníky této špatné situace. Jak jsem psal, vinkem jsou pracovní agentury a mnozí zahraniční zaměstnanci, kteří se nechtějí přizpůsobit českým zákonům a českým zvykům. Ten, kdo chce pracovat a žít na území ČR se prostě musí přizpůsobit Čechům. Jiná cesta není. Mimochodem, zaměstnávání zahraničních zaměstnanců negativně ovlivňuje výši platů.

Teď nastal čas, aby se s tímto problémem udělal takzvaný radikální řez. Vyřešit tento problém se musí v co nejkratší době. Už nadále nelze tolerovat fyzické násilí ze strany zahraničních zaměstnanců na bezbrané občany města Plzně.

Petr Cvalín

  • BPP
  • https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…