Cvalín (KSČM): Druhá světová válka nemusela vypuknout, nebýt mnichovské zrady

09.05.2016 5:30

Česká republika slaví 71 let od ukončení druhé světové války v Evropě. Považuji za nutné vzpomenout na padlé hrdiny, kteří se zasloužili o naši svobodu.

Cvalín (KSČM): Druhá světová válka nemusela vypuknout, nebýt mnichovské zrady
Foto: Archiv PC
Popisek: Petr Cvalín

Druhá světová válka nemusela vypuknout, nebýt Mnihovské zrady našich západních spojenců, kteří uplatňovaly politiku appeasementu. Československo bylo do roku 1938 považováno za vzor demokracie v Evropě, na kterou byli Čechoslováci právem pyšní. Bohužel zrada spojenců znamenala ponižující rozbití našeho státu.

Připomenu jednu skutečnost, která je v dnešní aktuální situaci neustále překrucována. Sovětský svaz byl povinen v případě vojenského napadení Československa přijít republice na pomoc. Ale Sovětský svaz byl tehdejší smlouvou vázán na Francii, která měla jako první vojensky pomoci Československu. Bohužel Francie nás zradila. Stát, kterému tehdejší Československo velmi věřilo.

V dnešní den si vzpomeňme na všechny oběti druhé světové války. V této souvislosti bychom neměli zapomenout na vojáky Rudé armády, neboť nebýt jejich hrdinství a obětí, válka by nebyla vyhraná a český národ by byl totálně zničen. Také bychom neměli zapomenout například na padlé americké a anglické vojáky, kteří taktéž bojovali za naši svobodu.

V aktuální politické situaci jsme poslední dobou svědky pokusů přepisování historie. Ti, kteří neustále prohlašují, že brání liberální demokracii, účelově vypouští lži o tom, že například Československo po roce 1945 Sovětští vojáci okupovali. Tyto lži je potřeba neustále vyvracet, neboť jak jsem psal, nebýt vojáků Rudé armády, nikdy bychom nebyli svobodní. A po roce 1945 vítězné mocnosti žádnou okupaci nepraktikovaly. Opačné tvrzení je jen další ukázkou pokusů o přepisování dějin.

Petr Cvalín

  • BPP
  • https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.