Cvalín (KSČM): NATO počítá s útokem na ruské ozbrojené síly

11.04.2015 16:43

Politici z Washingtonu a Bruselu počítají s přímým nasazením vojáků Severoatlantické aliance na území Ukrajiny proti ukrajinským východním povstalcům a proti ruské armádě na území Ruské federace.

Cvalín (KSČM): NATO počítá s útokem na ruské ozbrojené síly
Foto: Archiv PC
Popisek: Petr Cvalín

Američtí, ale i evropští experti neustále poukazují na to, že válka mezi Ruskem a Západem je nevyhnutelná. Na totéž poukazují i leckteří novináři. A bohužel i někteří čeští žurnalisté. Tlak na prezidenta USA Baracka Obamu je velmi silný. Přední američtí zákonodárci a senátoři neustále tlačí na svého prezidenta, aby silovým složkám kyjevské vlády dodal smrtící zbraně a potažmo na Ukrajinu poslal i ozbrojené síly Spojených států, což by mělo za následek rapidní přiblížení konfliktu mezi Ruskem a Severoatlantickou aliancí.

Dohody Minsk II jsou dodržovány ze strany povstalců. Žel musíme konstatovat, že kyjevská vláda tyto dohody nedodržuje, což potvrzuje i francouzská strana. Francouzská rozvědka oznámila, že ruská armáda nikdy neměla své jednotky na Ukrajině a že neplánuje provést invazi na území Ukrajiny. Bohužel zprávu  francouzské rozvědky ignorují jak ve Washingtonu, Bruselu, tak i  vojenští velitelé NATO.

Například bývalý velitel NATO Wesley Clark avizoval, že zanedlouho může Evropa očekávat ruský útok na Mariupol. A pokud k tomu dojde, tak západní síly nezůstanou pasivní.

I na tomto příkladu vidíme, že západní vlivní politici se nezaobírají fakty z Ukrajiny. Oni se těmito fakty ani zaobírat nechtějí.

Co se stane, pokud nastane útok na Mariupol tak, jako ze dne 24. ledna 2015? Tohoto dne střílelo dělostřelectvo na město Mariupol. Několik desítek lidí zahynulo a další přibližně stovka jich byla zraněna. Zajímavé jsou ale záběry kameramana místních televizních zpráv. Na nich vojáci v uniformě NATO mluví anglicky. Očití svědkové událostí v Mariupolu vyprávějí, že i rozkazy dávali velitelé v některých vojenských útvarech v angličtině.

Takže s největší pravděpodobností opět můžeme očekávat, že zanedlouho nastane bombardování Mariupolu (kyjevskými jednotkami) a ihned nato kyjevská vláda, NATO a Evropská unie obviní z útoku na Mariupol ukrajinské východní povstalce a Ruskou federaci. A po obvinění východních povstalců a Ruska přijdou na řadu jednotky NATO, které zaútočí na Ukrajině na východní separatisty. A podle rétoriky představitelů NATO, Evropské unie a Washingtonu, se nemusí zastavit u hranic s Ruskem.

Petr Cvalín

  • BPP
  • https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: KSČM

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…