Cvalín (KSČM): Nejvyšší nezaměstnanost v historii samostatné České republiky

11.02.2014 18:11

Nezaměstnanost dosáhla rekordního čísla skoro 630 000 lidí. Kdo za to může?

Cvalín (KSČM): Nejvyšší nezaměstnanost v historii samostatné České republiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Světová ekonomika prošla finanční krizí. To je bez debat. Ovšem za velikou debatu stojí, jak si bývalá Nečasova vláda poradila s politikou zaměstnanosti. Neporadila. Na plné čáře zklamala a dnes důsledky její politiky pociťujeme na vlastní kůži.

ODS a TOP 09 celá dlouhá léta řečnila o tom, že když člověk chce, tak si sežene práci. Dnes vidíme, že tomu tak není. Lidé přicházejí o práci ne vlastní vinou a jen stěží seženou práci novou. Bývalá Nečasova vláda hrubě podcenila finance na aktivní politiku zaměstnanosti a popřípadě na programy veřejně prospěšných prací. Položme si otázku, zda-li Nečasova vláda svědomitě čerpala dotace z evropských fondů a zda-li také podporovala podniky, které zaměstnávají i lidi v předdůchodovém věku. Odpověď je jednoznačná. I toto bývalá pravicová vláda zanedbala.

Nečasova vláda neustále mluvila o tom, že nastartuje růst českého hospodářství a také slíbila, že zaručí stop zadlužování České republiky. A skutečnost? Nečasova vláda Českou republiku ročně zadlužovala o další desítky miliard korun.

Bývalá pravicová vláda neustále mluvila o tom, že si všichni musí utáhnout opasky. Jak je možné, že Nečasova vláda de facto ožebračovala lidi a přitom rozdávala statisícové odměny svým podřízeným a loajálním členům?! Nečasova vláda během pár let dokázala takřka zlikvidovat českou ekonomiku, de facto uskrovnit v České republice střední třídu a vnést ještě větší nenávist mezi chudé a bohaté.

Předáci ODS a TOP 09 na svoji obhajobu neustále říkají, že díky vládě pravice je v České republice nejnižší míra ohrožení chudobou v Evropské unii. Bylo by velice dobré, kdyby tito politici přišli za dlouhodobě nezaměstnanými a toto jim řekli. Nevím, zda-li by jim někdo slušně odpověděl..

Petr Cvalín

Petr Cvalín

  • BPP
  • https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.