Cvalín (KSČM): Nelogická pozitivní diskriminace menšin aneb Krajní pravice na vzestupu

15.03.2017 4:29

Evropský soudní dvůr rozhodl, že zaměstnavatel může zakázat muslimské šátky. Tím pádem mohou zaměstnavatelé v zemích EU svým zaměstnancům zakázat jak muslimské šátky, tak i další součástí oblečení, které jsou náboženskými symboly.

Cvalín (KSČM): Nelogická pozitivní diskriminace menšin aneb Krajní pravice na vzestupu
Foto: Archiv PC
Popisek: Petr Cvalín

O tomto rozhodl evropský Nejvyšší soudní dvůr. Je nutné dodat, že Verdikt soudu není závazný pro justici členských zemí EU.

V mnoha zemích Evropy a zejména členských státech EU hrajou klíčovou roli zejména muslimské šátky. Stačí zmínit Nizozemsko, ve kterém se dne 15. března odehrají parlamentní volby. A právě klíčové téma těchto voleb jsou muslimští přistěhovalci, na které neustále poukazuje Geert Wilders, který jde do voleb se Stranou pro svobodu s heslem „Netherlands ours again!“, tedy Nizozemí bude opět naše. Samozřejmě, že můžeme zmínit i další zemi. A to Francii, kde prezidentské volby takzvaně klepou na dveře. I tady bude jedno z klíčových témat muslimská migrace.

Evropa se mění. A to hlavně díky muslimské migraci, se kterou si členské státy Evropské unie zatím neví rady. Položme si otázku, zda-li se tímto členské státy Unie mění k lepšímu. Myslím, že nikoli, když na islámský radikalismus odpovídá mnoho politických stran a aktivistů taktéž radikalismem, ale v mírnější podobě. Určitě se shodneme na tom, že odpovídat na radikalismus opětovným radikalismem v jakékoli formě je špatné. Na druhou stranu, co mají dělat lidé, kteří jsou i fyzicky napádáni přistěhovalci ( a prosím, neříkejme, že tomu tak není) v zemích s vysokou koncentrací migrantů, když vidí, že mají u svých státních institucí pramalé zastání? Mnoho takových lidí se prostě přidá i k radikální pravici. A zdůrazňuji, že i levicově založení lidé, viz Francie.

Evropa už nikdy nebude taková jaká byla. Dokud bude v mnoha státech fungovat zcela nelogická pozitivní diskriminace menšin, tak i nadále můžeme očekávat, že pravicově populistické strany budou v zejmnéna v členských státech EU na vzestupu. Ať se úředníci v Bruselu nezlobí, ale to, že v Evropě začíná být na vzestupu i krajní pravice je zejména jejich vina. Neboť oni zavdávají příčinu k vzestupu krajní pravice. Až začnou vysocí úředníci Bruselu prosazovat rovnost a práva všech občanů stejně a nebude docházet k pozitivní dikriminaci menšin, tak v tomto momentu bude krajní pravice ztrácet podporu obyvatelstva. Samozřejmě zjednodušeně řečeno.

Petr Cvalín

  • BPP
  • https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…