Cvalín (KSČM): Od ruských diplomatů nebezpečí nehrozí. Vítr fouká odjinud...

03.04.2015 19:01

Vláda České republiky neustále útočí na pracovníky ruské ambasády v Praze kvůli tomu, že podle ní jsou pod vlivem ruské rozvědky. Ale situace je jiná…

Cvalín (KSČM): Od ruských diplomatů nebezpečí nehrozí. Vítr fouká odjinud...
Foto: Archiv PC
Popisek: Petr Cvalín

Pokud někdo neustále útočí na ruské diplomaty v České republice, měl by si uvědomit, že od těchto lidí nám nehrozí sebemenší nebezpečí. Ale nebezpečí nám hrozí odjinud. A to z amerického velvyslanectví v Praze, odkud se tamní pracovnící snaží prostřednictvím některých českých občanů jak politicky, tak i ekonomicky ublížit našemu státu.

Americké velvyslanectví v Praze si několik let tipuje například nevládní organizace, umělce, pravicové aktivisty, vysokoškoláky, lidi z armády…….. A skrze tyto lidi prosazuje v ČR své americké politicko-ekonomické zájmy. Je to nedávno, co s největší pravděpodobností americké velvyslanectví v Praze organizovalo několik protestů vůči Miloši Zemanovi a poté dokonce americký velvyslanec v ČR Andrew Schapiro „dozoroval“ sjezd hnutí ANO a sjezd sociální demokracie. A určitě si pamatujeme i cestu pana Bělobrádka do USA ihned po skončení voleb v roce 2013, kde jednal s představiteli americké nejvyšší moci. Americká ambasáda v Praze má podchyceno několik vhodných „kandidátů“. Ti pak dostávají stipendia v USA a pozvánky na různé stáže. Taktéž vystupují na speciálních protikorupčních seminářích  pořádaných americkou ambasádou.

Žel musíme konstatovat, že BIS prý nikterak nemůže zasáhnout vůči americké výzvědné činnosti v České republice, neboť má k tomu prý vystavený zákaz. Není to paradoxní?

Bohužel dnešní doba si žádá, aby Česká republika mediálně útočila na Rusko a Rusy. Ale nikdo se už nezabývá tím, že od Spojených států nám hrozí větší riziko než-li od Ruska, se kterým jsme vždy měli partnerské vztahy.

Položme si otázku. Česká republika nemůže být suverénní? Vždy musíme někomu poklonkovat..? Zatím tomu vše nasvědčuje.

Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …