Cvalín (KSČM): Oslavy konce druhé světové války se ponesou v dusné atmosféře

02.05.2017 4:31

Zanedlouho si Česká republika připomene 72 let od konce druhé světové války v Evropě. Ovšem je nutné připomenout jednu velmi paradoxní věc.

Cvalín (KSČM): Oslavy konce druhé světové války se ponesou v dusné atmosféře
Foto: Archiv PC
Popisek: Petr Cvalín

A to, že mnozí evropští politici, kteří budou slavit vítězství nad Hitlerovským Německem, na druhou stranu uznávají kyjevskou vládu, která podporuje různé neonacistické bojůvky tamních oligarchů. Toto je zneuctění památky obětí nacistického režimu. Taktéž je zarážející, že ti, kteří v rámci oslav druhé světové války budou mluvit o míru, podporují kroky NATO směřující vůči Ruské federaci. Zde je nutné zmínit, že od operace Barbarossa, která znamenala začátek konce Třetí říše, nebylo Rusko tak obklíčeno, jako dnes vojsky NATO. 

Musíme také konstatovat, že oslavy konce druhé světové války budou oslavami v dusné atmosféře vzhledem k tomu, co se děje v Evropě. Opět zde narážím na vojenské napětí mezi NATO a Ruskem. Ovšem dne 9. května je nutností vzpomenout na oběti druhé světové války a samozřejmě i na ty, kteří se podíleli na porážce nacistického Německa. Největší ztráty za druhé světové války na lidských životech měl tehdejší Sovětský svaz. Nebýt SSSR, válka by vyhraná možná ani nebyla. A dnes by žádná Česká republika zřejmě neexistovala. Bohužel v dnešní době se záměrně přepisuje historie hlavně těmi, kteří se vydávají za pomyslné demokraty. Byl bych nerad, aby se za pár let oficiálně mluvilo o tom, že nás Rudá armáda v roce 1945 neosvobodila, ale okupovala. Zatím všechny tendence tomu naznačují. 

Na své osvoboditele nesmíme nikdy zapomenout.

Petr Cvalín

  • BPP
  • https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • mimo zastupitelskou funkci

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Felcman (Zelení): V Liberci bude vládnout koalice strachu

16:05 Felcman (Zelení): V Liberci bude vládnout koalice strachu

Reakce koaličních stran Starostů, ANO a Pirátů na nebývalou krizi důvěryhodnosti je ubohá. Bez jakék…